Ontdek de mooiste roestvrij staal sieraden

Roestvrij staal sieraden worden ook wel roestvast staal of afgekort RVS genoemd. Ben je op zoek naar sieraden van dit fantastische materiaal, dan ontdek je alle informatie én de mooiste sieraden uit Nederland in deze blog.

Roestvrij staal sieraden zijn hypoallergeen

Een van de grootste voordelen van roestvrij staal sieraden is dat het hypoallergeen is. Dit betekent dat het minder kans heeft om allergische reacties te veroorzaken dan sommige andere materialen, zoals zilver of goud. Een goede keuze dus als je last hebt van een gevoelige huid.

Roestvrij staal sieraden kunnen tegen water

Roestvrij staal kan in principe tegen het Nederlandse kraanwater. Ook regenwater kan geen kwaad. Als je dus doucht met je favoriete stainless steel sieraden hoef je je geen zorgen te maken. Let wel op met zeep en shampoo, het is mogelijk dat hier stoffen in zitten die je sieraden kunnen beschadigen. Ook belangrijk om te weten is dat in sommige landen er chlorine in het kraanwater zit en dat het dus van belang is om daar wel je sieraden af te doen als je je gaat douchen of je handen wast. Chloor tast namelijk roestvrij staal sieraden aan.

Roestvrij staal sieraden hebben niet veel verzorging nodig

Daarnaast zijn stainless steel sieraden ook zeer onderhoudsarm. Ze hoeven niet vaak gepoetst of gereinigd te worden en kunnen gewoon worden afgeveegd met een vochtige doek om stof en vingerafdrukken te verwijderen.

Roestvrij staal sieraden zijn vaak zeer duurzaam

Doordat roestvrij staal sieraden niet verkleuren, oxideren of beschadigen, blijven ze heel lang mooi. Je kunt ze dus jaren blijven dragen en zelfs de volgende generatie blij maken met jouw sieraden.

Hoe ontstaan gouden roestvrij staal sieraden?

De basis van deze sieraden bestaat uit roestvrij staal, deze kleur is van oorsprong dus zilver. De goudkleur wordt op het sieraad aangebracht als coating. Hierdoor zijn ze net zo sterk als zilveren stainless steel sieraden en verschillen ze alleen met kleur van elkaar.

Shop jouw favoriete stainless steel sieraden

Als je op zoek bent naar hoogwaardige en duurzame sieraden, is roestvrij staal zeker een overweging waard. Ontdek de mooiste roestvrij stalen sieraden hierboven en shop jouw favorieten. Dit doe je heel gemakkelijk door op een sieraad te klikken en in de webshop van het merk de bestelling te plaatsen. Nog even verder kijken kan ook!