Robijn sieraden: de steen van hartstocht en vuur

De robijn is een van de meest geliefde edelstenen ter wereld. Deze vuurrode beauty staat symbool voor hartstocht, liefde en kracht. Maar wat maakt de robijn nou zo bijzonder en waar kun je de mooiste robijn sieraden kopen?

Het ontstaan van de robijn

Robijnen zijn een variant van het mineraal korund, dat ook de basis vormt voor saffieren. De rode kleur van robijnen wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van chroom in het kristalrooster. Robijnen worden voornamelijk gevonden in landen als Myanmar, Thailand, Cambodja, Sri Lanka, en Tanzania.

De kleur van de robijn

De kleur van robijnen varieert van dieprood tot rozerood. De meest gewilde kleur is de zogeheten duivenbloedkleur: een zuivere rode kleur met een lichtblauwe zweem. De kleurverdeling in de steen is vaak ongelijk, streperig of vlekkerig.

De eigenschappen van de robijn

Robijnen zijn zeer harde edelstenen. Ze hebben een hardheid van 9 op de schaal van Mohs, wat betekent dat ze alleen door diamanten kunnen worden bekrast. Robijnen hebben vaak insluitsels, maar dit doet niet af aan de kwaliteit. Insluitsels zijn juist een garantie van echtheid.

De werking van de robijn

Robijnen worden al eeuwenlang gebruikt voor hun helende en beschermende werking. De steen wordt geassocieerd met het hartchakra, en stimuleert liefde, zelfvertrouwen, en moed. Robijnen worden ook gebruikt om energieblokkades op te heffen en om negatieve energieën te verdrijven.

Lichamelijke voordelen

Robijnen worden ook geassocieerd met een aantal lichamelijke voordelen. De steen zou kunnen helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop, het hart, en de voortplantingsorganen. Robijnen zouden ook kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst.

Mentale voordelen

Robijnen worden ook geassocieerd met een aantal mentale voordelen. De steen zou kunnen helpen bij het verbeteren van de concentratie, het geheugen, en de besluitvaardigheid. Robijnen zouden ook kunnen helpen bij het verminderen van negatieve gedachten en emoties.

Shop jouw favoriete robijn sieraden

De robijn is een prachtige en veelzijdige steen met een lange geschiedenis. De steen staat symbool voor hartstocht, liefde, en kracht, en kan een positieve invloed hebben op zowel je lichaam als je geest. Als je dus op zoek bent naar een uniek en waardevol sieraad, dan is een robijn sieraad een goede keuze. Bij verschillende Nederlandse sieradenmerken vind je de mooiste varianten. Een selectie vind je hierboven, maar bekijk ook zeker de webshops van de merken om hét perfecte robijnen sieraad te vinden. ❤️

Plaats een reactie