A Beautiful Story genomineerd voor de Koning Willem 1 Prijs

A Beautiful Story, het sieradenmerk met handgemaakte sieraden uit India en Nepal, is in de race voor de prestigieuze Koning Willem 1 prijs. Deze onderscheiding, een topnotch erkenning voor ondernemers in Nederland, beloont durf, veerkracht en duurzaam zakendoen. Voor A Beautiful Story betekent deze nominatie erkenning voor hun streven om met hun sieraden een positieve impact te maken. Cathelijne Lania, oprichter van het sieradenmerk, vertelt over de nominatie:

Wat houdt een sociaal georiënteerd sieradenmerk in?

Wij zijn van mening dat iedereen het recht heeft om een prachtig levensverhaal te vormen. Onze sieraden zijn bedoeld om die verhalen te ondersteunen, zowel voor de dragers als voor de ambachtslieden. We streven naar een gelijkwaardige samenwerking en co-creatie met onze ambachtslieden in Nepal en India. Maar liefst 88% van onze makers verdient meer dan een leefbaar loon, wat hen in staat stelt te voorzien in basisbehoeften zoals huisvesting, kleding, voedsel, schoon water en gezondheidszorg. Bovendien biedt het hen financiële ruimte voor kwalitatief onderwijs en een spaarpotje voor de toekomst.

A Beautiful Story is 1 van de 12 genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap: de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven.

Welke materialen worden er gebruikt om tot zo’n duurzaam merk te komen?

Dit aspect is cruciaal voor ons. We bieden niet alleen eerlijke banen aan, maar zorgen ook voor juiste arbeidsomstandigheden. We zijn momenteel actief bezig onze toeleveringsketen voor materialen te verduurzamen. We startten een project om direct van vrouwelijke mijnwerkers in Tanzania edelstenen te kopen. Zo verzekeren we goede arbeidsomstandigheden en eerlijke prijzen. In 2024 ligt onze grootste focus op dit project.

Duurzaam en sociaal: A Beautiful Story is het helemaal

Ons hoofddoel is het creëren van eerlijke banen en een transparante toeleveringsketen. We zetten hoog in op duurzaamheid en pakken wereldwijde ongelijkheid aan. Als sociale onderneming is het ons doel om het belang van deze thema’s voortdurend onder de aandacht te brengen. Het vraagt doorzettingsvermogen, maar elke dag nemen wij onze verantwoordelijkheid om onze klanten betekenisvolle sieraden aan te bieden.

Een nominatie die motiveert

De criteria van deze prijs zijn strikt; genomineerde bedrijven moeten innovatief, financieel gezond zijn en een positieve impact op maatschappij en milieu aantonen. Ons sociale streven naar gelijkwaardigheid en samenwerking heeft de aandacht getrokken. Deze nominatie is voor ons een bevestiging dat onze inspanningen worden gezien en gewaardeerd. Het versterkt ons geloof dat we op de goede weg zijn.

Beeld: A Beautiful Story