Dit zijn dé 10 sieradentrends van 2024

Welke sieraden dragen we massaal in 2024? Welke stijlen zien we terug op de catwalks, modebladen en social media? Oftewel: wat zijn de sieradentrends van 2024? Van trends die je al even tegenkomt tot aan trends die we lange tijd niet gezien hebben; wij hebben de 10 meest exciting sieradentrends van 2024 op een rijtje gezet.

Sieradentrend 1: Goud en zilver gemixt

Goud was afgelopen seizoenen dé sieradenkleur, maar de laatste tijd is zilver aan een opmars bezig. Dit jaar draag je ze dus gewoon samen. Mix je gouden en zilveren sieraden met elkaar door armbandjes te combineren met ringen in beide materialen of draag een sieraad die beide kleuren heeft.

Sieradentrend 2: Flower power

Een vrolijke sieradentrend voor 2024! Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. 🌸 Of je ze nu subtiel draagt in de vorm van mini-bloemetjes aan een armband of juist een mega floral statement maakt met kleurrijke oorbellen: it’s all up to you!

Sieradentrend 3: Boho chic

In 2024 mag je het gehele jaar voor de festivallook gaan – want waarom ook niet? Denk aan hangende oorbellen met versiersels, boho kettingen, franjes aan armbandjes en de mooiste bohemian ringen. Voor welke ga jij?

Sieradentrend 4: (Big) hoops

Helemaal 90’s en 00’s: de hoops maakten een tijdje geleden al een comeback, en mogen ook in 2024 blijven. Hoe groter hoe beter, maar ook subtiele oorringen of ringen met edelstenen blijven onderdeel van de sieradentrends van 2024.

Sieradentrend 5: Stack it up

Stacking is helemaal 2024! Want meerdere earcuffs, kettingen, ringen of armbanden tegelijk dragen is hot. Ontdek subtiele, maar ook statement exemplaren en kies voor een prachtige variatie. Wil je graag meerdere ringen dragen, maar weet je niet goed hoe je deze het beste kunt combineren? Ring stacking doe je zo! Ontdek snel de mooiste ringen als inspiratie voor jouw nieuwe look!

Sieradentrend 6: Bling bling

Shine bright in 2024 met sieraden die echte eyecatchers zijn. Draag kettingen en oorbellen die lekker opvallen doordat ze groot en bezet zijn met glinsterende steentjes. Natuurlijk zijn deze sieraden perfect voor feestjes en de feestdagen, maar je kunt ze zeker ook naar kantoor dragen.

Sieradentrend 7: Parels

Parels zijn nooit helemaal trend-af, maar komen dit seizoen wél in nieuwe vormen en maten. Het liefst in XXL-formaat! Vele grote modemerken hebben statementversies van de klassieke edelsteen geïntroduceerd. Maar je kunt ook gewoon een exemplaar van je oma dragen. Grote parels zijn dé sieradentrend voor 2024, als je het ons vraagt. Maak een statement met XXL parel oorbellen of kettingen met grote zoetwaterparels, of kies voor een subtieler accessoire. Inspiratie genoeg, toch?

Sieradentrend 8: Chokers

De choker is terug van weggeweest. Deze sieradentrend ken je misschien nog wel van een aantal jaren geleden, en misschien heb jij nog wel een choker necklace in je sieradendoosje liggen. Voor 2024 zien we gelaagde chokers, chokers met parels en strass stenen, maar ook chokers die geometrisch van vorm zijn.

sieradentrends

Sieradentrend 9: Ear cuffs

Een van de oorbellentrends dit najaar is de ear cuff. Ear cuffs zijn al een aantal jaar niet meer uit het modebeeld weg te denken, maar de must-have ear cuff voor dit jaar zijn sieraden waar je bijna je volledige oor mee bedekt. Is deze trend iets te heftig voor je? Subtiele of meerdere ear cuffs dragen kan ook!

Sieradentrend 10: Statement sieraden

Jouw stijl en sieraden mogen gezien worden dit seizoen en met statement armbanden, oorbellen, ringen en kettingen trek je natuurlijk ook echt de aandacht. Deze trend is niet alleen perfect om je basic look te upgraden, maar ook fijn voor feestjes! De statement sieraden zijn naast dat ze groot van formaat zijn ook echt aanwezig. Denk aan oorbellen met uitbundige versieringen, parels en veel strass.

Shop jouw favoriete sieradentrends via SRDN

Het mag dit jaar dus allemaal groots en meeslepend! De truc is om je sieraden niet alleen als een toevoeging aan je outfit te zien, maar ook echt als het middelpunt. Het zijn juist de details die de aandacht trekken, dus of je nu kiest voor statement oorbellen, zoetwaterparel sieraden of vanaf nu gouden sieraden gaat mixen met zilveren, met deze inspiratie vind je vast jouw nieuwe sieraad. Je ontdekt nog veel meer in de webshops van de sieradenmakers, dus klik zeker ook even door naar jouw favoriete nieuwe merk om nog meer te ontdekken. Happy shopping!