Merk uitgelicht: NoWa’s no-waste sieraden

Dat duurzaamheid en geweldige sieraden heel goed samengaan laat sieradenmerk NoWa zien. NoWa (staat voor ‘No Waste’) bewijst dat je met oude telefoons prachtige, tijdloze accessoires kunt creëren. Lees snel verder om hun inspirerende verhaal én de mooiste sieraden te ontdekken.

From trash to treasure

Bij NoWa draait alles om het omarmen van afval en het transformeren ervan in tijdloze sieraden. Het brein achter deze beweging is oprichter Josette, die eerder bij Closing the Loop werkte. Closing the Loop heeft als missie om oude telefoons in te zamelen van stortplaatsen in Afrika en ze op een verantwoorde manier te recyclen. Wat dit te maken heeft met sieraden? Nou, heel veel!

Een duurzame samenwerking

NoWa maakt sieraden van het goud en zilver uit de telefoons die Closing the Loop inzamelt en tegelijk zorgt het merk er weer voor dat er meer afvaltelefoons kunnen worden ingezameld. Een ongoing circle!

Alle sieraden worden in Nederland met de hand gemaakt tot de meest prachtige accessoires. Dit is fantastisch, toch?

Het potentieel van e-waste is enorm

Wist je al dat een ton e-waste zestig keer zoveel goud bevat vergeleken met een ton gouderts? Het is ook veel duurzamer om goud uit e-waste te winnen dan uit erts, want er hoeft zo niet meer op levensgevaarlijke wijze gemijnd te worden.

Dus als je een NoWa-sieraad draagt, draag je niet alleen een prachtig sieraad, maar draag je ook bij aan het verminderen van e-waste én onnodig mijnen wereldwijd. Wie had gedacht dat het dragen van accessoires zo’n positieve impact kon hebben?

Onze missie is om te laten zien dat we helemaal geen goud uit de grond hoeven te halen. Het goud ligt letterlijk voor het oprapen!

– Josette de Vroeg (founder NoWa)

Afval als een bron van inspiratie

Voor Josette is afval niet iets om te vermijden, maar eerder een bron van inspiratie. Ze zegt: “Ik ben fan van afval! Ik zie het elke dag weer als een uitdaging om de vaak negatieve associatie met afval te veranderen in een positieve en er weer nieuwe dingen van te maken.”

NoWa’s rol in een circulaire toekomst

De Nederlandse overheid heeft ambitieuze doelstellingen voor een volledig circulaire economie in 2050. Wat betreft NoWa, is hun doel om de waarde van afval te benadrukken en elektronisch afval te verminderen. Ze doen dit door middel van educatie, hun producten en inzamelingsacties voor oude telefoons. Josette gelooft dat NoWa kan bijdragen aan het tastbaarder maken van het begrip ‘circulair’ voor iedereen.

Er zijn grote plannen voor 2030. Josette wil dat alle winkels die NoWa sieraden verkopen inzamelpunten worden voor oude telefoons. Ze willen de “goudzoekers workshop” uitbreiden, waarbij je leert hoe je het goud in jouw eigen mobiele telefoon kunt vinden. Ook internationale inzamelingscampagnes staan op de agenda.

Ontdek de prachtige sieraden

NoWa staat voor minder afval, maar dat betekent niet dat consumptie slecht is. Josette benadrukt dat het belangrijk is dat mensen nadenken over waar producten van zijn gemaakt. Bij NoWa is transparantie van het grootste belang. Ze tonen bij ieder sieraad precies waar de sieraden van zijn gemaakt, en alles wordt lokaal en op ambachtelijke wijze vervaardigd. Bovendien zijn de sieraden tijdloos, zodat je ze jaren met plezier kunt dragen.

Lever je oude telefoon in bij NoWa

Heb je nog een telefoon liggen waar je niets meer mee doet? Stuur hem dan op zodat NoWa van de grondstoffen nieuwe sieraden kan maken. Zo hoeven er geen grondstoffen meer uit de aarde worden gemijnd, maar kunnen mooie dingen gemaakt worden van al aanwezige materialen. It’s time for jewelry that makes you look, feel & do good.

Shop jouw favoriete no-waste sieraden

Dus, als je voor NoWa kiest, ben je niet alleen goud waard 🥇, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst. Het is een win-win situatie voor jou en onze planeet. Voor welk sieraad ga jij?