Saffier sieraden: een blauwe oase van rust

Wist je al dat de saffier geweldige eigenschappen heeft voor mentale rust en een scherpe, heldere geest? Ontdek snel meer over deze populaire edelsteen en vind de mooiste saffier sieraden.

Het ontstaan van de saffier

Saffier is net als robijn een variant van het korundmineraal, een mineraal dat zeshoekige cilindervormige kristallen vormt. De rode korund heet robijn en de andere kleuren heten saffier. De stersaffier heeft een stervormig patroon door insluitsels (vaak naalden van rutielkwarts) dat alleen kan worden waargenomen wanneer het licht er op een bepaalde manier invalt.

De naam saffier komt van het Sanskriet sani, dit betekent ‘Saturnus’. In de oude culturen van India en Europa gold deze steen dan ook als steen van Saturnus, en vertegenwoordigde zij magie, vriendschap, trouw en de hemel. De eigenaar van een saffier zou kracht, eer en onsterfelijkheid toekomen. Saffier wordt onder meer gevonden op Sri Lanka, Thailand, India, Madagaskar, Myanmar, Australië en de Verenigde Staten. 

De kleur van de saffier

De meest voorkomende saffierkleur is blauw, maar hij bestaat ook in het geel, groen, indigo, oranje, paars, roze, wit en zwart.

De eigenschappen van de saffier

Lichamelijke voordelen

De steen heeft een kalmerende werking op het lichaam en werkt hierdoor koortsverlagend en pijnstillend en vermindert stress. Verder heeft saffier een positief effect op aandoeningen van de hersenen en zenuwen (bijvoorbeeld epilepsie), ogen, het bloed en de aders. Draag bijvoorbeeld een saffier ketting of ring te kalmeren.

Mentale voordelen

Saffier heeft een sterk effect op de psyche en hersenen. De steen werkt kalmerend, bevordert de geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht. Saffier zorgt voor een heldere geest en stimuleert nuchter, kritisch, doelgericht en geconcentreerd denken en gaat hiermee bepaalde psychische problemen, zoals wanen, hallucinaties en niet coherent kunnen denken, tegen. Saffier beschermt ook tegen psychische aanvallen en mensen die je mentaal proberen te domineren.

Conclusie

De saffier edelsteen biedt vele voordelen, waaronder zijn opvallende schoonheid, duurzaamheid en symbolische betekenis. Met zijn prachtige diepblauwe kleur straalt de saffier elegantie en luxe uit, waardoor het een geliefde keuze is voor sieraden. Bovendien staat de saffier bekend om zijn hardheid, waardoor het een duurzame edelsteen is die bestand is tegen dagelijks gebruik. Daarnaast wordt de saffier geassocieerd met eigenschappen zoals wijsheid, loyaliteit en innerlijke vrede, waardoor het een geliefde steen is voor mensen die betekenis en positieve energie aan hun sieraden willen toevoegen.