De mooiste oceaanblauwe aquamarijn sieraden

Aquamarijn sieraden, met hun zachtblauwe tinten, zijn als een mini-escape naar de zee, elke keer dat je ze draagt. Ontdek snel meer over de voordelen van het dragen van deze prachtige edelsteen en laat je inspireren door de mooiste Nederlandse merken en hun aquamarijn sieradencollecties.

De herkomst van aquamarijn

Aquamarijn, een mix van de Latijnse woorden voor ‘water’ en ‘zee’, is een symbool van alles wat helder en puur is. Deze edelsteen wordt voornamelijk in Brazilië, Mozambique en Nigeria gevonden, in iedere locatie heeft de aquamarijn een unieke blauwe of blauwgroene kleur. 🌊

Lichtblauwe tot blauwgroene sieraden

De kleur van aquamarijn varieert van lichtblauw tot een diepe blauwgroene tint, een speels palet dat herinnert aan de verschillende diepten van de zee. Deze variaties maken elke aquamarijn ketting, armband, ring of oorbellen uniek!

Aquamarijn sieraden: meer dan alleen mooi

Deze steen staat voor rust, helderheid en communicatie. Historisch gezien werd aquamarijn gedragen als bescherming op zeereizen. Nu staat het symbool voor moed, helder denken en het bevorderen van open communicatie. Aquamarijn is ook de geboortesteen van de maand maart. Ben je zelf in maart jarig en helemaal fan van aquamarijn, ontdek dan deze geweldige sieraden die bij iedereen passen. Of als je juist op zoek bent naar een cadeau voor iemand die in maart jarig is, shop dan een cadeau dat past bij de stijl van jouw vriendin, zus, moeder of tante.

Voordelen van aquamarijn sieraden

Op fysiek vlak wordt aquamarijn gekoppeld aan de gezondheid van de keel, ideaal voor wie zijn stem vaak gebruikt. Het is ook bekend om zijn positieve effecten op huid en spijsvertering. Mentally speaking, helpt het bij het loslaten van stress en het bevorderen van emotionele balans. Heb je ook last van hooikoorts, eczeem of andere allergieën? Misschien zijn de sieraden met aquamarijn dan iets voor jou!

Ben je op zoek naar een andere edelsteen dan de aquamarijn en wil je graag weten wat alle edelstenen en halfedelstenen betekenen? Ontdek dan alle edelstenen en hun betekenis om jouw favoriet te ontdekken.

Shop jouw favoriete aquamarijn sieraad

Klaar om je eigen aquamarijn sieraad te vinden? Neem een kijkje in bovenstaande collectie van aquamarijn ringen, kettingen, oorbellen en armbanden. Elk sieraad is een boost voor je zelfvertrouwen. En, staat er niet precies de aquamarijn ring, armband, ketting of paar oorbellen tussen dat je zoekt? Kijk dan verder in de webshop van jouw favoriete merk om jouw perfecte sieraad te ontdekken. Happy shopping! 💙

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste sieradencollecties door de mooiste merken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! No spam, we promise.