Merk uitgelicht: Mimimono’s handgemaakte acryl oorbellen

Of je nu houdt van gedurfde kleuren, opvallende vormen of unieke ontwerpen; acryl sieraden bieden eindeloze mogelijkheden. We ontdekten het Amsterdamse merk Mimimono en hun fantastische minimalistische en speelse oorbellen die we graag met je delen.

Acryl sieraden: waar kunst en techniek samenkomen

Met een achtergrond in grafisch ontwerp en een passie voor kleur, vorm en lasersnijden, creëert Hannah, oprichter van Mimimono, nu haar eigen prachtige collecties. Laat je meevoeren door de werkwijze, de inspiratiebronnen en het duurzame karakter van dit bijzondere merk.

Hoewel Hannah zelf bijna altijd in het zwart gekleed gaat, speelt ze in haar werk graag met kleur en vorm. Jaren geleden werkte ze als ontwerper voor een lasergraveerbedrijf, waar ze de kunst van het lasersnijden onder de knie kreeg. Toen ze als freelancer ging werken, kreeg ze eindelijk de tijd om kleur, vorm en lasercutten samen te voegen, en zo werd Mimimono geboren. Het is een uniek merk dat de perfecte harmonie tussen kunst en techniek belichaamt.

An One Woman Show

Van ontwerp tot productie en vormgeving van de branding; Hannah is bij iedere stap betrokken. Als echte maker schetst, ontwerpt, lasercut en assembleert ze alle modellen zelf. Ze begint altijd vanuit de vorm, waarbij abstracte en geometrische vormen met een architectonische waarde haar creativiteit voeden. Na het schetsen digitaliseert ze de ontwerpen en maakt ze gebruik van lasersnijtechnieken. Daarna volgt het zorgvuldig kiezen van de juiste kleuren die perfect passen bij de vorm. Het resultaat zijn prachtige collecties oorbellen die hun eigen thema hebben, zoals Spectral Colors, Brutalism of bijvoorbeeld Bloom geïnspireerd op de natuur.

Recycled acrylaat: superduurzaam

Duurzaamheid is voor het merk een belangrijke overweging. Het merk maakt gebruik van recycled acrylaat, een logische en milieuvriendelijke keuze. Door te werken met gerecycled materiaal beperkt Mimimono haar footprint en draagt het bij aan een duurzamere toekomst. Zelfs de offcuts van het lasersnijproces worden bewaard, met de hoop om er in de toekomst nieuwe sheets van te maken voor hergebruik. Zo laat het merk zien dat creativiteit en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Lees ook: Sieraden van bijzondere materialen

Perfecte vormen creëren met lasersnijden

Lasersnijden is een essentieel onderdeel van het creatieve proces. Met behulp van een laserstraal wordt materiaal op precieze wijze gesneden. Het ontwerp dat je in de laser laadt, bepaalt de vorm die het uiteindelijk krijgt. Mimimono heeft de voorkeur voor het snijden van recycled acrylaat vanwege de heldere en scherpe resultaten die dit materiaal oplevert. Het lasersnijden geeft de oorbellen een unieke en prachtige afwerking die de aandacht trekt.

Japanse esthetiek als inspiratiebron

Architectuur en geometrische vormen vormen de grootste inspiratiebron voor de oorbellen van Mimimono. Daarnaast is er een sterke affiniteit met Japan, een land dat bekend staat om zijn esthetiek en minimalistisch design. Het merk heeft zelfs zijn naam ontleend aan het Japans. “Mimi” betekent “oor” en “mono” betekent “object”. Geweldig toch?

Shop jouw favoriete Mimimono sieraden

Bij Mimimono ontdek je de meest prachtige collectie oorbellen. Of je nu houdt van abstracte vormen, geometrische patronen of minimalistisch design, er is voor elk wat wils. Laat de unieke creaties van Mimimono jouw persoonlijke stijl en expressie versterken. Bestel vandaag nog een paar oorbellen en draag een stukje kunst met je mee!