Merk uitgelicht: Mimimono’s handgemaakte acryl oorbellen

Of je nu fan bent van felle kleuren, unieke vormen of bijzondere designs; acryl sieraden bieden eindeloze mogelijkheden. We ontdekten het Amsterdamse merk Mimimono en hun fantastische minimalistische en speelse oorbellen die je gewoon móet zien.

Acryl sieraden: waar kunst en techniek samenkomen

Met een achtergrond in grafisch ontwerp en een passie voor kleur, vorm en lasersnijden, creëert Hannah, oprichter van Mimimono, nu haar eigen prachtige collecties. En hoewel Hannah zelf bijna altijd in het zwart gekleed gaat, speelt ze in haar werk graag met kleur en vorm. Jaren geleden werkte ze als ontwerper voor een lasergraveerbedrijf, waar ze de kunst van het lasersnijden onder de knie kreeg. Toen ze als freelancer ging werken, kreeg ze eindelijk de tijd om kleur, vorm en lasercutten samen te voegen, en zo werd Mimimono geboren.

Een One Woman Show

Van ontwerp tot productie en vormgeving van de branding; Hannah is bij iedere stap betrokken. Als echte maker schetst, ontwerpt, lasercut en maakt ze alle modellen zelf. Ze begint altijd met de vorm, waarbij abstracte en geometrische vormen haar creativiteit prikkelen. Na het schetsen digitaliseert ze de ontwerpen en gebruikt ze lasersnijtechnieken. Daarna kiest ze zorgvuldig de kleuren die perfect bij de vormen passen. Het resultaat zijn prachtige collecties oorbellen met thema’s zoals Spectral Colors, Brutalism en Bloom, geïnspireerd op de natuur.

Recycled acrylaat: superduurzaam

Duurzaamheid is voor het merk heel belangrijk. Hannah maakt gebruik van recycled acrylaat, een logische en milieuvriendelijke keuze. Door te werken met gerecycled materiaal beperkt Mimimono haar footprint en draagt het bij aan een duurzamere toekomst. Zelfs de reststukken van het lasersnijden worden bewaard met het idee om ze later opnieuw te gebruiken. Zo bewijst Mimimono dat creativiteit en duurzaamheid perfect samengaan.

Lees ook: Sieraden van bijzondere materialen

Perfecte vormen creëren met lasersnijden

Lasersnijden is echt de kern van het creatieve proces bij Mimimono. Met een laserstraal snijden ze het materiaal super nauwkeurig. Het ontwerp dat je in de laser stopt, bepaalt de uiteindelijke vorm. Mimimono kiest vaak voor recycled acrylaat omdat het scherpe en heldere resultaten geeft. Door het lasersnijden krijgen de oorbellen een unieke en mooie afwerking die echt opvalt.

Japanse esthetiek als inspiratiebron

Architectuur en geometrische vormen zijn de grootste inspiratiebronnen voor de oorbellen van Mimimono. Daarnaast is er een sterke liefde voor Japan, een land dat bekend staat om zijn esthetiek en minimalistische design. Het merk heeft zelfs zijn naam uit het Japans gehaald. “Mimi” betekent “oor” en “mono” betekent “object”. Hoe cool is dat?

Shop jouw favoriete Mimimono sieraden

Bij Mimimono ontdek je de meest prachtige collectie oorbellen. Of je nu houdt van abstracte vormen, geometrische patronen of minimalistisch design, voor welke stijl je ook gaat, iedereen vindt er een geweldig paar oorbellen of te gek cadeau voor die lieve vriendin of moeder.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste duurzame sieradencollecties door de mooiste merken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! No spam, we promise.