Merk uitgelicht: Julia Duff’s genderneutrale sieraden

Vandaag in de spotlight: Julia Duff, hét sieradenmerk dat zich richt op genderinclusiviteit. Julia maakt gebruik van minimalistische vormen die iedereen aanspreken.

Julia Duff: sterk, gedurfd en inclusief

Julia Duff staat bekend om haar prachtige creaties die een subtiele rebellie uitstralen. “Mijn stukken zijn gedurfd, geometrisch en allesbehalve doorsnee. Ze zijn krachtig, verleidelijk en stralen een underground attitude uit,” vertelt Julia. Deze visie weerspiegelt een diep begrip van esthetiek, functionaliteit en de wens om gendergrenzen te vervagen.

Gerecycled sterling zilver

Alle materialen waarmee wordt gewerkt komen uit Europa. De kettingen en bevestigingen zijn gemaakt van 99% gerecycled sterling (925) zilver. Dit betekent dat het voor 92,5% uit puur zilver bestaat, aangevuld met 7,5% zink en koper. Deze metalen verhogen de sterkte en duurzaamheid van het zilver, dat in zijn pure vorm een zacht metaal is. Door op deze duurzame manier gerecyclede materialen te gebruiken, kun je wel stellen dat Julia Duff een onwijs duurzaam merk is.

Elk sieraad wordt met liefde en precisie handgemaakt door Julia zelf, in haar Amsterdamse atelier. Haar werkwijze benadrukt de waarde van lokale productie en kleinschaligheid, exact zoals zij het voor ogen heeft.

Het ondernemende verhaal achter Julia Duff

Julia’s achtergrond in architectuur en haar passie voor dans en beweging hebben een grote invloed op haar ontwerpen. En hoewel Julia nu in Amsterdam woont, is ze opgegroeid in Kaapstad, Zuid-Afrika, een plaats die bekend staat om haar prachtige omgeving maar ook een pijnlijke geschiedenis van segregatie kent. Dit heeft wellicht bijgedragen aan haar sterke geloof in gelijkheid. Als witte vrouw is Julia zich bewust van en dankbaar voor de privileges die ze heeft gehad. Tegelijkertijd heeft ze als vrouw inzicht in de ongelijkheden die nog steeds voorkomen in onze door mannen gedomineerde maatschappij.

Julia zet haar talenten als ontwerper en ambachtsvrouw in om strijd te voeren tegen haat en vooroordelen. Haar sieraden zijn daarom doordrenkt met een boodschap van liefde. Ze zet zich in voor het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit. Door het gebruik van eenvoudige vormen en universele symbolen zoekt ze naar wat ons als mensen verbindt, in plaats van wat ons verdeelt. ❤️

Voor welk sieraad ga jij?

Naast deze uitgelichte sieraden, vind je nog veel meer moois in de webshop van Julia Duff. We hopen dat je jouw favoriete sieraad zo gemakkelijk kunt ontdekken of wie weet vind je er ook een geweldig cadeau voor een vriend(in) of geliefde.