Goud of zilver. Voor welke kleur sieraden kies jij?

Draag je liever goud of zilver? Of kun je niet kiezen en draag je ze in een mix? Welke kleur sieraden je ook draagt, er is een kleur die het beste bij de ondertoon van je huid en ogen past en dus het mooiste staat. Ben je benieuwd of je voor goud of zilver moet gaan, lees dan snel verder én ontdek de mooiste sieraden van de leukste Nederlandse merken.

Deze kleuren passen het beste bij jouw huidtint:

Een warme huidtint

Als je huid een warme ondertoon heeft, zullen gouden sieraden die warme gloed in je huid echt laten oplichten. Deze ondertoon wordt meestal gekenmerkt door een overwegend caroteenpigment. Over het algemeen zullen warme en natuurlijke tinten je prachtig staan. Koperen en roségouden sieraden passen ook goed bij een warmere huidtint.

Een koele huidtint

Als je een koele ondertoon in je huid hebt, vertoont je huid vaak een rozige tint. Hemoglobine is meestal het overheersende pigment bij deze ondertoon. Hierdoor zullen lichte en zachte kleuren er mooi uitzien bij jou. Als je deze huidtint hebt, zullen zilveren sieraden perfect bij je passen. Ook platina of staalblauwe sieraden zijn goede keuzes voor een koele ondertoon. Deze kleuren creëren een fantastisch contrast met jouw huid. 💍

Een neutrale huidtint

Als je een neutrale ondertoon hebt, heb je geluk: zowel zilver- als goudkleurige sieraden zullen bij jou passen. Bij een neutrale ondertoon is er geen overheersende ondertoon, maar eerder een mix van beide. Dit betekent dat je zowel gouden als zilveren sieraden kunt dragen, en zelfs een combinatie van zilver met roségoud of zilver met goud zal prachtig staan. Je hebt de vrijheid om te experimenteren en te combineren naar jouw smaak.

Tip om erachter te komen welke ondertoon je hebt: check je aderen

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar om te ontdekken of goud of zilver het beste bij je past, kun je naar je aderen kijken. Hoewel de diepte en locatie van aderen per persoon kunnen variëren, hebben ze meestal wel een specifieke kleur. Als jouw aderen vooral blauw lijken, zullen zilveren sieraden waarschijnlijk goed bij je passen. Als ze eerder een groenige tint hebben, zullen gouden sieraden mooier staan.

Als je twijfelt over de kleur van je aderen, kun je de folietest proberen. Houd een stukje goud- of zilverfolie dicht bij je gezicht (bij voorkeur wanneer je geen make-up draagt). Als je gezicht oplicht wanneer je goudfolie in de buurt houdt, heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Als zilver toch beter bij je past, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon.

MORE IS MORE AND LESS IS A BORE

– IRIS APFEL

Deze kleuren passen het beste bij jouw ogen:

Blauwe ogen

Als je blauwe ogen hebt, ga dan voor sieraden in de kleuren groen, blauw of paars. Deze kleuren zorgen voor een prachtige contrast met je blauwe kijkers.

Bruine ogen

Als je bruine ogen hebt, ga dan voor sieraden in de kleuren goud, koper of rood. Deze kleuren zorgen voor een mooie harmonie met je oogkleur.

Extra tip: kijk eens in je kledingkast

De kleur van je kleding kan ook veel onthullen over of goud of zilver het beste bij je passen. Als je kledingkast voornamelijk gevuld is met warme kleuren zoals rood, oranje, geel en bruin, dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon en zullen gouden sieraden waarschijnlijk goed bij je staan. Als je daarentegen meer kleding hebt in koelere tinten zoals blauw, groen, paars en roze, dan kunnen zilveren sieraden een betere (en handigere) match zijn.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze tips slechts richtlijnen zijn en dat uiteindelijk jouw persoonlijke smaak en stijl doorslaggevend zijn. Voel je dus vrij om te experimenteren met verschillende kleuren en ontdek welke kleur sieraden het beste bij je past, wat jou het meest aanspreekt en wat je favoriete kleur over je zegt.

goud of zilver

Ga je voor gouden of zilveren sieraden? Shop jouw favoriet

Welke kleur past perfect bij jou? En heb je jouw favoriete nieuwe sieraad al ontdekt in de blog? Als je wel de stijl van een sieraad goed vindt passen, maar nog even verder wil kijken, bekijk dan zeker nog meer sieradeninspiratie en de allerlaatste trends in andere blogs. Heb je jouw favoriete sieraad al ontdekt, shop hem dan via de webshop van jouw gekozen sieradenmerk. Happy shopping!