Merk uitgelicht: Wilhelmina Art Jewelry

Als 4-jarig meisje zat Wilhelmina vaak onder de grote eettafel, waar ze druk bezig was met haken. Ze creëerde prachtige kleertjes voor haar poppen en teddyberen en leefde in haar eigen wereld vol fantasie, kleur en geur, en droomde ervan dat ze ooit haar eigen collecties kon maken. Naarmate ze opgroeide, begon ze te experimenteren met tekenen, schilderen en zelfs het maken van haar eigen kleding. Met de overstap naar het maken van sieraden zet ze een geweldige sieradenlijn neer met Wilhelmina Art Jewelry.

Blijven experimenteren

Naast verschillende banen in de mode volgde ze constant nieuwe cursussen. Ze bleef tekenen, schilderen, probeerde verschillende ambachten uit en uiteindelijk ontdekte ze de wereld van edelsmeden. In het begin was het een uitdaging om grip te krijgen op het harde en koude karakter van zilver, want ze was gewend om te werken met flexibele materialen.

Voor een specifieke opdracht moest Wilhelmina zilverdraad maken van een stuk zilver en hoewel het een uitdaging was, bracht het haar op een (ijzer)sterk idee. Terugdenkend aan haar experimenten met de haaknaald in haar jeugd, pakte Wilhelmina een haaknaald en begon te experimenteren met het haken van fijn zilver- en koperdraad en zo ontstond deze nieuwe manier van sieraden creëren.

Inspiratie uit de natuur, de bloemen in haar tuin en het materiaal zelf

De inspiratie voor Wilhelmina Art Jewelry komt voort uit de natuur, de bloemen in haar tuin en het materiaal zelf. Ze denkt in beelden en koopt alleen materialen waarvan ze meteen de mogelijkheden ziet. In haar gouden en zilveren collecties combineert ze edelstenen, diamanten, bont en zoetwaterparels. Ze reist de wereld rond om beurzen te bezoeken en haar materialen te kopen, zoals de Camee’s die ze rechtstreeks bij de snijders in de buurt van Napels, Italië, koopt.

Op maat gemaakte sieraden van Wilhelmina Art Jewelry

Wilhelmina creëert ook op maat gemaakte sieraden voor haar klanten die passen bij een (bruids)jurk of outfit. Ze kijkt naar de vorm van het gezicht, de kleur van de huid en de ogen om een persoonlijk sieraad voor elke klant te maken.Het grootste compliment dat ze kan krijgen, is de fonkeling in de ogen van een vrouw wanneer ze een van Wilhelmina’s ontwerpen draagt.

Tijdloze en vrouwelijke collecties

Haar sieraden worden gedragen door sterke vrouwen die zich willen onderscheiden door hun eigen uitstraling. Wilhelmina heeft ook bijzondere kansen gehad om haar werk te presenteren op internationale evenementen. Zo maakte ze deel uit van de Nederlandse handelsmissie naar Milaan, geleid door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Ze presenteerde haar collectie bij het Dutch Pavilion in het Palazzo Francesco Turati in Milaan. Ook was ze geselecteerd om een collectie te maken bij een schilderij van Willem Jan Hoogsteder en curator Nicole Unicole voor Masterly The Hague. Daarnaast is ze al vele jaren een vaste gast tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en exposeert ze in galeries in binnen- en buitenland.

Dat je niet alleen met je handen ambacht kunt maken laat Wilhelmina wel zien

Onlangs volgde ze een rondleiding in een parfumfabriek en merkte de rondleidster op dat Wilhelmina’s reukvermogen opvallend ontwikkeld was en bood haar de kans om te experimenteren in het laboratorium. Na twee dagen werd de heerlijke geur “Wilhelmina Eau de Parfum” geboren. Wat aanvankelijk alleen voor eigen gebruik bedoeld was, kreeg veel lof en inspireerde haar om de Eau de Parfum naast haar sieraden te presenteren en te verkopen.

Shop jouw favoriete sieraden van Wilhelmina Art Jewelry

Met haar unieke en prachtige juwelen weet ze de harten van sterke vrouwen te veroveren en hen te laten stralen met een persoonlijk sieraad dat tijdloos en betekenisvol is. Ontdek de collectie van Wilhelmina Art Jewelry en shop jouw favoriete sieraad.