Een permanente armband, iets voor jou?

Of je nu op zoek bent naar een subtiele permanente armband met een minimalistisch ontwerp of een gedurfde variant om je pols, de variaties zijn eindeloos. Heb je ooit overwogen om een armband te kiezen die niet alleen een accessoire is, maar ook altijd om blijft? Forever is dan ook echt forever – cool, toch?

Waar komt de permanente armband trend vandaan?

Het continu dragen van sieraden is geen gloednieuw concept. In de geschiedenis van sieraden was het eerder gebruikelijk dat mensen altijd hun sieraden droegen, en in bepaalde culturen werd men zelfs begraven met hun kostbare sieraden. Toch ligt er een subtiel verschil tussen het niet afdoen van je sieraden en het niet kunnen afdoen ervan.

In 1969 bracht het sieradenmerk Cartier de Love Bracelet uit, een vroege vorm van permanent armbandgebruik. Deze armband wordt vastgedraaid met een speciale schroevendraaier en kan niet worden afgedaan tenzij je dezelfde schroevendraaier gebruikt om hem los te maken.

Tegenwoordig vind je veel verschillende forever bracelets en dat er veel naar gezocht wordt laat TikTok wel zien. ‘Permanent bracelet’ is al meer dan 200 miljoen keer gezocht!

De betekenis van een permanente armband

Één van de leukste dingen aan sieraden is dat ze vaak een emotionele waarde hebben. Doordat je een sieraad van een dierbare hebt gekregen of het bijvoorbeeld ergens symbool voor staat. Een permanente armband heeft voor veel mensen als betekenis een onbreekbare band met iemand anders. De permanente armband is daarom een perfect sieraad om samen met jouw vriend(in), geliefde of familielid te nemen. Natuurlijk kan je ook een permanent sieraad alleen nemen, bijvoorbeeld als symbool voor de liefde voor jezelf of om een bijzonder moment te herinneren.

Trakteer jezelf of een ander op iets blijvends

Permanente armbanden zijn perfect voor het vieren van speciale momenten, zoals een jubileum of een mijlpaal, maar ze zijn zoveel meer dan dat. Wat dacht je van een Moederdagcadeau, een verjaardagsverrassing, of gewoon om jezelf te trakteren op iets blijvends? Er is altijd een moment om iemand (of jezelf) te verrassen met een permanente armband.

Hoe werkt het maken en dragen van een permanente armband?

Als je een keuze hebt gemaakt voor het soort armbandje bij een sieradenmerk dat deze voor jou kan plaatsen, wordt deze op maat geknipt en daarna door middel van het smelten van de schakels aan elkaar verbonden terwijl het armbandje om je pols zit. Er zit dus geen slotje aan je never ending bracelet.

Permanente armbanden in verschillende stijlen en ontwerpen

Of je nu kiest voor een strak en modern design of juist voor een meer gedetailleerd en artistiek stuk, de keuze is eindeloos. Voeg wat symbolische elementen toe, misschien zelfs je favoriete kleur, en je hebt een uniek sieraad in handen. Of uh, aan je pols.

Personaliseer jouw permanente armband

Wil je het nog specialer maken? Veel juweliers bieden personalisatie aan. Voeg een initiaal, een speciale datum, of een inspirerende quote toe om je permanente armband een persoonlijke touch te geven. Met een charm of bedel als toevoeging maak je jouw armband al helemaal af.

Wat als je permanente armband toch af moet?

Moet het armbandje toch af, bijvoorbeeld voor een MRI? Bespreek dan van welk materiaal de armband is gemaakt om er zeker van te zijn of het nodig is. Heb je bijvoorbeeld voor een echt gouden armband gekozen, dan kun je deze blijven dragen. Wordt er toch verwacht dat de armband afgaat, geen probleem! Knip één schakeltje door met een kniptang (die hebben ze ook wel in het ziekenhuis) en laat daarna bij het sieradenmerk of een juwelier het armbandje opnieuw vastmaken. Mogelijk wordt dit voor een kleine vergoeding gedaan. Vraag hier dus zeker even naar.

Ga je door de douane en wordt er aan je gevraagd om de armband af te doen? Geef dan aan dat deze permanent is bevestigd en niet af kan. Grote kans dat er geen probleem wordt gemaakt en je kunt doorlopen. Bij de douane zien ze steeds vaker permanente armbanden en kunnen je dus helpen om hem eventueel af te doen.

Waar kan je een permanente armband laten zetten?

Bij verschillende merken, die je allemaal terugziet in deze blog, kun je jouw permanente armband laten zetten. Door te klikken op het armbandje dat je graag wilt laten zetten kun je alle informatie vinden over de locatie, hoe je een afspraak kunt maken en meer.

Shop jouw permanente armband of geef er een cadeau

Er zijn tal van Nederlandse sieradenmerken waar je een afspraak kunt maken om jouw permanente armband te laten maken. Bekijk op de websites van de merken de locatie en alle informatie over het proces zodat je jouw perfecte keuze kunt maken.

Beeld: Solitude The Label