Dit zijn de mooiste facet ringen

Een facet ring is een organisch gevormde ring met meerdere facetten (vlakjes) aan de voorkant om hem een geometrische vorm te geven. Je vindt ze in verschillende stijlen.

Echte eye-catchers

Wat zo leuk is aan deze ringen, is hoe ze het licht pakken. Door al die vlakjes (de facetten) schittert zo’n ring als vanzelf. Als je dus graag iets speciaals aan je hand draagt, of misschien wel een ring wilt combineren met meerdere ringen, is dit er een die je vast aanspreekt.

Een ring dus die niet zomaar rond is, maar met allerlei vlakjes aan de voorkant. Dit geeft ‘m een supergaaf geometrisch effect. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, dus je vindt altijd wel eentje die bij je past.

Er zijn superveel verschillende facet ringen te vinden

En de keuze is reuze! Of je nu van goud of zilver houdt, of misschien wel van een ander materiaal, er is van alles. Nederlandse sieradenmerken zijn helemaal losgegaan met dit idee en hebben de coolste designs bedacht.

Facet ringen worden met veel vakmanschap gemaakt

Het leuke van deze ringen is niet alleen hoe ze eruitzien, maar ook het vakmanschap dat erachter zit. Het is best een kunst om die vlakjes zo te slijpen dat je ring bijna licht geeft. Dus als je zo’n ring draagt, draag je echt een stukje handwerk.

Facet ringen met een edelsteen? Kan ook!

Soms zitten er ook stenen in, die net als de ring zelf, facetten hebben. Dat maakt de ring nog een tikje sprankelender. Of je nu gaat voor één grote steen die de show steelt of een stel kleinere steentjes bij elkaar, het ziet er altijd top uit.

Facet ring

Ontdek jouw favoriete nieuwe facet ring

Deze ringen zijn perfect als je op zoek bent naar iets unieks, maar niet té uitbundigs. Er zijn ook veel vrouwen die een facet ring dragen als verlovingsring. Jezelf op zo’n geweldige ring trakteren mag natuurlijk ook. Het is een toffe manier om te laten zien wat jouw stijl is, en tegelijkertijd iets tijdloos te dragen. Zo’n ring gaat namelijk nooit uit de mode. 💍

Beeld: LANAE