Wat is 925 sterling zilver?

Heb je wel eens gehoord van 925 sterling zilver en je afgevraagd wat dat nou precies inhoudt? Geen zorgen, we praten je bij!

Wat is 925 sterling zilver?

Oké, dus 925 sterling zilver is een mixje van zilver en een beetje koper. Precies, het bestaat uit 92,5% puur zilver en de overige 7,5%, dat is koper. Die 925? Dat slaat dus op het zilverpercentage in deze mix en ‘sterling’ staat voor topkwaliteit zilver.

De voordelen van 925 sterling zilver

Door een snufje koper toe te voegen, wordt het zilver sterker en minder snel beschadigd. Ideaal voor sieraden die je elke dag wilt dragen. Pluspunt: het is een betaalbare keuze als je zoekt naar iets moois én van goede kwaliteit. En voor de gevoelige huidjes onder ons: 925 sterling silver is hypoallergeen.

Nog iets cools: veel sieraden zijn vanbinnen gemaakt van dit zilver en hebben dan een laagje goud (gold plated) voor de looks. Als de basis van 925 zilver is, blijft dat gouden laagje ook mooier. Plus, deze sieraden hebben een extra beschermcoating waardoor ze langer mooi blijven.

Hoe houd je 925 sterling zilver mooi?

Easy! Pak een zachte doek en wat sieraadreiniger, en je bent klaar. Belangrijk is ook een veilige opbergplek, zoals een sieradendoos, om krasjes te voorkomen.

Goed om te weten

Even opletten: 925 sterling silver kan gaan verkleuren als het in contact komt met zweet, parfum of andere chemische stoffen. Dus, beter niet dragen als je gaat zwemmen, sporten of het huis een schoonmaakbeurt geeft.

Vind jouw 925 sterling silver sieraden bij SRDN

Zoek je kwaliteit zonder de hoofdprijs te betalen? Dan is 925 sterling zilver een slimme keuze. Betaalbaar, vriendelijk voor je huid en simpel in onderhoud. En omdat het sterker is dan puur zilver, is het perfect om dagelijks te dragen. Welk 925 sterling zilver sieraad voeg jij toe aan je collectie?

Plaats een reactie