Wat is 925 sterling zilver?

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van 925 sterling zilver. Maar wat is het precies? We leggen het je uit in deze blog.

925 sterling zilver is een legering van zilver en koper. Het bevat 92,5% zilver en 7,5% koper. De 925 verwijst naar de hoeveelheid zilver in de legering en de sterling verwijst naar de kwaliteit van het zilver.

De voordelen van 925 sterling zilver

Het gebruik van koper in de legering maakt het metaal stijver en steviger, waardoor het beter geschikt is voor sieraden die vaak worden gedragen. Bovendien, het koper zorgt ervoor dat het zilver minder kwetsbaar is voor beschadiging en vervorming.

Ook is 925 sterling zilver een betaalbare optie voor als je op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige sieraden. Heb je een gevoelige huid? Ook dan is 925 sterling zilver voor jou geschikt; het is namelijk hypoallergeen!

Veel sieraden zijn vanbinnen gemaakt van sterling zilver en krijgen een gold plated laagje voor een final touch. Wanneer het basismateriaal van een sieraad van 925 zilver is zal het laagje langer stand houden dan wanneer deze van een ander materiaal is, de sieraden hebben een extra coating zodat ze langer mooi blijven. 

Hoe moet ik mijn 925 sterling zilveren sieraden onderhouden?

Het onderhouden van 925 sterling zilver is erg eenvoudig. Je kunt de sieraden reinigen met een zachte doek en speciaal sieraadreinigingsmiddel. Het is ook belangrijk om het op een veilige plek op te bergen, zoals een mooie sieradendoos, om beschadigingen te voorkomen.

Goed om te weten

Het is belangrijk om te weten dat 925 sterling zilver kan verkleuren of oxideren als het wordt blootgesteld aan zweet, parfum, of andere chemische stoffen. Het is daarom aan te raden om het niet te dragen tijdens het zwemmen, sporten of poetsen.

Als je op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige sieraden, dan is 925 sterling zilver dus een goede keuze! Het is betaalbaar, hypoallergeen en eenvoudig te onderhouden. Bovendien, omdat het een legering is, is het stijver en steviger dan pure zilver, waardoor het beter geschikt is voor sieraden die vaak worden gedragen.

Voor welke 925 sterling zilver sieraden ga jij?

Plaats een reactie