Welke vormen van ringen bestaan er?

Van de klassieke ronde ring tot de unieke ovaalvormige en opvallende prinsesgeslepen ringen, ontdek welke vormen van ringen er zijn en kies jouw favoriet! 💍

De klassieke ronde ring

De ronde ring is de meest traditionele, tijdloze en populaire ringvorm, die een gladde, cirkelvormige band heeft. Het staat symbool voor oneindigheid en eeuwige liefde.

De facet ring

Een facet ring is een organisch gevormde ring met meerdere facetten aan de voorkant om hem een geometrische vorm te geven. Je vindt ze in verschillende stijlen.

De dome ring

Een variatie op de ronde ring is de dome ring. Met een bredere band en een bolling is deze ring naast tijdloos ook echt opvallend.

De hartvormige ring

Deze ringen hebben de vorm van een hart en staan, uiteraard, voor de liefde en romantiek!

Ben je op zoek naar nog meer hartvormige sieraden? Ontdek de mooiste oorbellen, armbanden en kettingen met een hartje en shop jouw favoriet.

De ovaalvormige ring

Ovaal geslepen ringen hebben een langwerpige, ovale vorm die tijdloos, elegant én een beetje mysterieus zijn.

De prinsesgeslepen ring

Deze vierkante ringen hebben scherpe hoeken en een moderne uitstraling. Perfect voor iedereen die graag in het middelpunt van de aandacht staat.

De peer- of druppelvormige ring

Deze ringen hebben de vorm van een traan en symboliseren emotie en tederheid. Een erg subtiele ring!

De kussen- of kussenvormige ring

De kussenvormige ring, ook wel bekend als de kussenring, heeft afgeronde hoeken en een zacht kussenachtig uiterlijk.

De marquisevormige ring

De unieke marquisevormige ring is langwerpig met puntige uiteinden. Ze zijn te vinden in veel verschillende stijlen. Voor welke ga jij?

De baguettevormige ring

De baguettevormige ring heeft een rechthoekige vorm en wordt vaak gebruikt als zijstenen in combinatie met andere edelstenen. Deze ringvorm geeft een strakke en moderne uitstraling aan sieraden.

De zegelring

Zegelringen hebben een eigentijdse uitstraling door de keuze van verschillende edelmetalen, steensoorten, kleuren, gravures en designs. Een zegelring kan dus zeker een waardevolle toevoeging zijn aan jouw look.

Shop jouw favoriete ring via SRDN

Nu je weet welke verschillende ringvormen er bestaan, heb je vast ontdekt voor welke vorm je wil gaan. Jouw perfecte ronde, facet, hartvormige, ovaal, prinsesgeslepen, peer- of druppelvormige, kussen, marquise, baguettevormige of zegelring wacht op je. Shop heel gemakkelijk jouw favoriete exemplaar door de klikken op het sieraad van jouw keuze. Je kunt deze vervolgens in de webshop van het Nederlandse merk direct jouw bestelling plaatsen.