Welke sieraden geven niet af?

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je sieraden afgeven en je huid of kleding verkleurd. Dit komt door het ongeschikte materiaal waar je sieraden van zijn gemaakt. Metalen zoals koper, tin of zink zijn bijvoorbeeld niet geschikt om te dragen als sieraden, kies dus zeker voor de beste materialen om jouw favoriete accessoires wél te dragen.

Roestvrij staal

Roestvrij staal is een geweldige keuze voor sieraden die niet afgeven. Het is duurzaam, hypoallergeen en veroorzaakt geen verkleuring op je huid. Roestvrij stalen sieraden zijn ook bestand tegen corrosie en behouden hun glans en kleur langdurig. Of je nu kiest voor een roestvrij stalen ketting, armband of ring, je kunt erop vertrouwen dat ze geen vlekken achterlaten.

Titanium

Titanium is een lichtgewicht en sterk metaal dat steeds populairder wordt in de sieradenindustrie. Het heeft vergelijkbare eigenschappen met roestvrij staal en is ook hypoallergeen en niet-reactief. Titanium sieraden geven niet af op je huid en behouden hun kleur en glans. Bovendien is titanium bestand tegen corrosie en krassen, waardoor het een duurzame keuze is voor vlekvrije sieraden.

Ga je bijvoorbeeld graag de natuur in en hiken, dan is het slim om te kiezen voor titanium sieraden. Met andere edelmetalen kan het namelijk voorkomen dat er krasjes zichtbaar worden als je veel in aanraking komt met bijvoorbeeld stenen. Just a tip!

Echt goud

Als je op zoek bent naar luxe en tijdloze sieraden die niet afgeven, is echt goud een uitstekende optie. Zuiver goud (24 karaat) is van nature hypoallergeen en veroorzaakt geen irritaties of vlekken op je huid. Let echter op sieraden met lagere karaatwaardes, zoals 18k, 14k of 10k, omdat deze andere metalen bevatten die afgifte kunnen veroorzaken. Kies bij voorkeur voor sieraden met een hoger karaatgehalte om ervoor te zorgen dat ze geen vlekken achterlaten.

Lees ook: Hoe herken je écht goud?

Parelmoer

Parelmoer is een organisch materiaal en komt uit de zee. Door de parels uit de schelpen te halen en ze in sieraden te verwerken krijgen ze een geweldige uitstraling. Zoetwaterparel sieraden hebben een prachtige glans en verschillende kleurvariaties, en belangrijker nog, ze geven niet af.

Tips om afgifte van sieraden te voorkomen:

  • Vermijd het dragen van sieraden tijdens het zwemmen of douchen, omdat het contact met water en zeep de kans op afgifte kan vergroten.
  • Breng geen parfum, lotions of haarproducten direct aan op de plek waar je sieraden draagt, omdat deze stoffen de sieraden kunnen aantasten en afgifte kunnen veroorzaken.
  • Berg je sieraden zorgvuldig op in een sieradendoosje of zakjes om krassen en contact met andere metalen te voorkomen.
  • Vergeet niet om je sieraden zorgvuldig te behandelen en te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze hun oorspronkelijke glans behouden.

Geniet vanaf nu van je sieraden zonder je zorgen te maken over ongewenste vlekken en kies de mooiste roestvrij staal, titanium, goud of parelmoeren sieraden. Voor welk sieraad ga jij?