Een tweede gaatje schieten; antwoord op al je vragen

Ben je ook zo’n fan van oorbellen? Maak dan je look compleet met meerdere varianten per oor! Of je nu je haar los draagt of juist opgestoken; oorbellen geven je gezicht net wat extra sparkle. Dus waarom het bij één paar oorbellen laten als je er meerdere kunt dragen?

Hoe en waar wordt een tweede gaatje geschoten?

Dit is afhankelijk van de plek in je oor waar je je tweede gaatje wil laten schieten. Wil je het gaatje geschoten hebben in het zachte gedeelte van je oor? Dan gaat het tweede gaatje schieten op precies dezelfde manier als je eerste gaatjes. Dit kun je laten doen bij een juwelier of een boutique.

Wil je dat het gaatje geschoten wordt in kraakbeen, dan kun je dit bij een piercing studio of tattooshop laten doen. Zij hebben veel ervaring met het zetten van piercings in kraakbeen. Sommige winkels schieten ook piercings in kraakbeen, maar dat wordt vaak niet geadviseerd omdat dit risico’s met zich meebrengt. Voor piercings die door dik kraakbeen heen gaan kun je beter geen oorbellen maar piercings gebruiken. In de buitenste rand van het oor, waar het kraakbeen dunner is, wordt er echter vaak voor gekozen om normale oorbellen te dragen i.p.v. piercing oorbellen.

Is het schieten van je eerste gaatjes alweer even geleden? We leggen je het proces in het kort uit:

Eerst worden je oren goed ontsmet en daarna wordt de plek afgetekend waar het gaatje moet komen. De zweerknopjes worden in het schietpistooltje geplaatst en in een flits in je oren geschoten. Dit gebeurt één voor één. Het afsluitmechanisme maakt daarna de achterkant vast. De reden dat het niet tegelijk wordt geschoten is omdat het mogelijk is om een afwijking te krijgen als je bijvoorbeeld je hoofd ineens beweegt. Et voilà, je gaatjes zijn gezet!

Lees ook: Hoe verzorg je je oren na het schieten van gaatjes?

Wat kost het schieten van een tweede gaatje?

De prijs voor een tweede gaatje schieten is afhankelijk naar welke juwelier je gaat. Meestal is het tweede gaatje schieten gratis en betaal je uitsluitend voor de oorknopjes. Vraag er dus naar bij de juwelier in de buurt en kies zweerknopjes uit die goed bij je stijl passen. Deze moeten tijdens het genezingsproces van 6 weken namelijk in blijven.

Mix subtiele oorbellen met statement oorbellen

Yes! Je nieuwe gaatjes zijn geschoten en je zweeroorbellen mogen er bijna uit. Er zijn veel verschillende oorbellen, dus hoe maak je nou de juiste keuze voor het tweede gaatje? Je kunt kiezen voor grote statement oorbellen (let er wel op dat ze niet te zwaar zijn), minimalistische oorringen, oorknoppen afgewerkt met zirkonia stenen en nog heel veel meer.

Zoek je subtiele oorbellen die je in je tweede gaatje gemakkelijk kunt combineren met de oorbellen die je al hebt? Of wil je juist meerdere minimalistische ringetjes en knopjes samen dragen?

Handige tips voor het dragen van de extra oorbellen

We raden je aan om in ieder geval een half jaar dagelijks oorbellen te dragen, omdat de gaatjes in het begin een grotere kans hebben om dicht te groeien. Bovendien raden wij aan om niet al te zware oorbellen te kiezen om irritatie en uitzakken van de gaatjes te voorkomen. Ook nikkelvrije oorbellen zijn een goed idee, omdat deze anti-allergeen zijn.

Plaats een reactie