Hoe verzorg je je oren na het schieten van gaatjes?

Na het gaatjes schieten is het natuurlijk belangrijk om jouw oren goed te verzorgen. Alle informatie die je nodig hebt lees je in deze blog én je ontdekt meteen de mooiste oorbellen om daarna te dragen.

Waar kun je het beste gaatjes laten schieten?

Van juweliers tot boutiques en zelfs tattooshops; je kunt op veel plekken gaatjes laten schieten. Het belangrijkste is dat de locatie waar je naartoe gaat ervaring heeft met oorbel gaatjes schieten en dat ze hygiënisch te werk gaan. Je kunt bijvoorbeeld aan vriendinnen of familie vragen waar zij hun gaatjes hebben laten schieten of in jouw woonplaats op zoek gaan naar een goede locatie.

Waarom je 6 weken zweerknopjes moet dragen na het gaatjes schieten

Als de gaatjes geschoten worden, krijg je zweerknopjes in die je minimaal 6 weken moet dragen. Er zijn vast veel opties mogelijk op de locatie waar je je gaatjes laat schieten, dus zoek zeker wat leuks uit dat bij je past. Het wondje dat is ontstaan tijdens het schieten van het gaatje mag je minstens 2x per dag verzorgen met een ontsmettend middel. Deze kun je bij het laten schieten van de gaatjes kopen. Was altijd je handen voordat je het wondje gaat verzorgen en gebruik geen wattenstaafje, hierdoor kunnen namelijk pluisjes achterblijven op het wondje.

Moet je draaien aan zweerknopjes?

Vroeger was het advies om de zweerknopjes vaker op een dag te draaien, omdat anders de knopjes vast zouden groeien. Maar hier is niets van waar. Als je twee keer per dag de zweerknopjes schoonmaakt, beweeg je ze al en dat is meer dan voldoende. Laat vooral verder de wondjes met rust en draai niet onnodig veel met de knopjes zodat de wondjes goed kunnen genezen.

Kun je zwemmen met zweerknopjes?

Heb je pas kort geleden gekozen voor gaatjes schieten en wil je gaan zwemmen? Doe dit toch liever 6 weken lang niet. Een oorbel gaatje is een open wondje en dus is het onverstandig om in aanraking te komen met zwembadwater, maar ook de zee en meertjes kun je beter mijden. Wil je toch echt graag af en toe wat baantjes trekken? Zorg er dan voor dat je na het zwemmen het wondje goed droogmaakt en goed verzorgd. Als dit voor geen problemen zorgt is er dus niets aan de hand.

Hoe lang doen je oren pijn na het schieten van gaatjes?

Het verschilt per persoon of en hoeveel pijn je ervaart bij het schieten van gaatjes in je oren. Sommigen hebben er helemaal geen last van, anderen enkele dagen. Het is heel normaal dat je oren nog wat gevoelig zijn, ze moeten immers wennen aan de oorbellen. Heb je langere tijd last van de gaatjes en merk je dat je oorbellen beginnen te ontsteken en irriteren? Haal dan de zweerknopjes uit je oren, verzorg je gaatjes goed en ga terug naar de plek waar je jouw gaatjes hebt laten schieten. Mogelijk ben je allergisch voor het materiaal van de oorknopjes en kun je, na een paar rustdagen, daarna toch weer andere zweerknopjes in. Laat je goed informeren bij de juwelier.

Welke oorbellen draag je na zweerknopjes?

Hoera! Na 6 weken mag je de zweerknopjes vervangen voor andere oorbellen. Let op: bij een gaatje door het kraakbeen is dit dubbel zo lang en moet je 12 weken wachten. Als de gaatjes in je oren genezen zijn dan kun je in principe alle oorbellen dragen die je wilt, mits je niet allergisch bent natuurlijk. Begin bijvoorbeeld met oorbellen van sterling zilver of stainless steel om er zeker van te zijn dat je geen last krijgt van mogelijke allergieën. Draag gedurende 6 maanden altijd oorbellen, anders kan het gaatje weer dichtgroeien. Kies ook niet direct voor grote en zware oorbellen. Hiermee vergroot je de kans op het inscheuren van jouw nieuwe oorbel gaatjes.

Welke oorbellen kun je dragen bij een allergie?

Heb je na het indoen van je oorbellen warme oorlellen, worden je oren rood, dik of beginnen ze te irriteren? De kans is groot dat je allergisch bent voor het materiaal waar de oorbellen van zijn gemaakt. Kies daarom voor oorbellen van een materiaal dat jouw huid wél waardeert. Let op: als je medische vragen hebt, contacteer dan de locatie waar je jouw gaatjes hebt laten schieten of ga naar je huisarts als je het niet vertrouwt.

Shop jouw favoriete oorbellen via SRDN

Je wilt na de periode van de zweerknopjes natuurlijk graag je allernieuwste oorbellen dragen. Shop ze alvast bij de leukste sieradenmerken uit ons land en tel de dagen af tot je de zweerknopjes uit mag en je nieuwste oorbellen kunt dragen.

Plaats een reactie