De mooiste trouwringen die je online kunt shoppen

He/she said yes! Hooray, jullie gaan trouwen! En natuurlijk is hét symbool van de liefde en verbondenheid tussen jullie: de trouwring. 💍 Het uitzoeken van trouwringen kan misschien wat overweldigend zijn, want er is veel keuze en waar moet je nou op letten? Wij zochten het voor je uit.

Een trouwringenset of beiden iets anders?

Hebben jullie exact dezelfde stijl en willen jullie een matching set? Dan ben je al een stap verder! Kiezen jullie er toch voor om beide voor een iets andere stijl te gaan? Dat kan natuurlijk ook. Het is slim om op tijd te overleggen wat jullie beide willen, zodat je echt goed gericht op zoek kunt gaan.

Wanneer begin je met zoeken?

We adviseren je om minimaal 6 maanden voor de bruiloft de zoektocht naar trouwringen te starten, want je wil natuurlijk niet dat je lastminute nog een keuze moet maken. Houd ook rekening met een levertijd van twee tot zes weken. Of je nu bij een juwelier, edelsmid, trouwringenspecialist of online bestelt, de ringen moeten natuurlijk nog op maat gemaakt worden.

Wat kosten trouwringen?

Wat trouwringen kosten hangt af van het materiaal, het model, de steentjes, graveringen en uiteraard zit er verschil in verschillende trouwring-merken. Gemiddeld besteedt een Nederlands bruidspaar zo’n € 1500 aan hun ringen. Hebben jullie al een budget afgesproken?

Verschillende materialen

Veel trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal en dat is niet zonder reden: edelmetaal blijft er mooi uitzien en roest niet. Best belangrijk, aangezien je deze heel je leven iedere dag draagt. Naast edelmetaal worden tegenwoordig ook niet-edele metalen zoals staal gebruikt. De keuze voor het materiaal is een belangrijke eerste keuze, want dit bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van jullie trouwring! Daarom ontdek je de meest gebruikte materialen voor trouwringen op een rij, zodat je de juiste keuze maakt.

Gouden trouwringen

Neem een standaard trouwring in gedachten en grote kans dat deze gemaakt is van goud. Ringen van goud zijn gemaakt van een edelmetaal en blijven mooi. Tegenwoordig worden drie varianten veel gebruikt: geelgoud, witgoud en roségoud. Puur goud is te zacht om te dragen, vandaar dat het gemengd wordt met andere metalen om het harder te maken. De kleur van het goud is dan ook afhankelijk van de legering (het metaalmengsel). Zo is aan geelgoud meer zilver dan koper toegevoegd, bevat roségoud meer koper dan zilver en aan witgoud is palladium of nikkel toegevoegd.

Het gehalte puur goud wordt aangegeven door de karaataanduiding. Puur goud is 24 karaat, een legering die voor de helft bestaat uit puur goud 12, etcetera. Veel trouwringen zijn 18 karaat.

Platina trouwringen

Gecharmeerd van witgoud en wat meer geld te besteden? Dan zouden trouwringen van platina een goede optie kunnen zijn. Dit materiaal is duurder dan goud en is het witste, hardste metaal dat er is. Nog een voordeel: platina is minder ‘allergiegevoelig’ dan goud, omdat goud vermengd is met andere metalen die sneller een reactie oproepen.

Edelstaal trouwringen

Edelstaal wordt ook wel chirurgisch staal, roestvrij/roestvast staal of RVS genoemd. Ondanks de naam ‘edelstaal’ is het geen edelmetaal. Omdat het niet roest, is het echter ook geen ‘onedel metaal’ en daarom wordt het ‘niet-edel’ genoemd. Ringen van staal zijn keihard en beschadigen dus niet snel, terwijl ze tegelijkertijd wel veel goedkoper zijn dan trouwringen van edelmetaal. De zilverkleur is iets donkerder grijs dan van de andere zilverkleurige metalen, wat het iets stoerder maakt.

Titanium trouwringen 

Dit grijswitte metaal wordt steeds meer gebruikt voor trouwringen, maar werd oorspronkelijk vooral ingezet in de ruimte- en luchtvaarttechniek. Niet zonder reden, want titanium is keihard, licht en allergievrij: ideaal! Omdat het door de hardheid wel moeilijker te bewerken is, zijn de modellen vaak simpel en strak. Let wel op, want als de titanium trouwring te klein wordt, kun je er niet zomaar een stukje tussen laten zetten. Een ideale trouwring voor een bruidspaar dat houdt van strak, stoer en modern.

Welke vorm trouwringen kies je?

Er zijn verschillende mogelijkheden, denk aan platte en ronde trouwringen, maar ook ringen in bijzondere vormen.

Platte en ronde trouwringen 

De platte trouwring is strak. Dit is de klassiekste vorm van de trouwring, zoals je ze vroeger zag. Je kunt ook kiezen voor een afgeronde vorm, wat het draagcomfort over het algemeen verhoogd. Beide vormen kunnen uit één metaal bestaan, maar ook uit een combinatie van meerdere metalen, waardoor je bicolor en tricolor trouwringen krijgt. Ook kun je er een steentje in laten verwerken of een tekst of naam in laten graveren.

Solitaire en eeuwigheidsring

De meest gangbare trouwringen zijn de solitaire ring en de eeuwigheidsring. De solitaire ring is een ronde ring met één grote steen in z’n eentje (solitair) bovenop. Hierin zijn dan weer verschillende opties voor de zetting van de diamant. Een eeuwigheidsring is een ring die helemaal rondom is ingezet met steentjes en die dus ‘eeuwig’ doorloopt.

Wil je wat anders?

Kies dan voor een combinatie van meerdere stijlen. Zo kan het mooi zijn om het idee van een eeuwigheidsring en een solitaire ring te combineren. Je krijgt dan een ring die helemaal rondom ingezet is met steentjes, met een grotere steen bovenop.

Een versierde trouwring die opvalt

Van ringen met diamanten, parels, robijnen, saffieren, smaragden tot aan kristal en zirkonia: je trouwring kan versierd worden met heel wat stenen in verschillende soorten, maten en kleuren. Dit kan een grote gekleurde steen zijn, maar het is ook leuk om deze te combineren met kleinere, witte steentjes. Laat je inspireren en ontdek de mooiste trouwringen die je online kunt shoppen.

Welke vormen stenen zijn er? 💍

De slijpvorm en de zetting bepalen de vorm van de diamant in of op je ring. Nu zijn er heel veel verschillende vormen en om het je iets gemakkelijker te maken hebben we de populairste diamantvormen op een rij gezet:

  • Ronde diamant;
  • Ovale diamant: een symmetrische vorm die je handen langer doen lijken;
  • Marquise/markies: een scherpere ovale vorm, met spitse uiteinden;
  • Peer: een combinatie van ovaal en marquise;
  • Hartvormig;
  • Emeraude of smaragd: de vierkante vorm met afgesneden hoeken;
  • Princess diamant: een vierkante diamant;
  • De baguette: een rechthoekige diamant.

Graveren, iets voor jullie?

Als je op zoek bent naar iets unieks, dan kun je ook overwegen om de trouwringen te laten graveren. Dit is een geweldige manier om een persoonlijk tintje aan de ringen te geven en om jullie liefde en verbondenheid te symboliseren. Denk bijvoorbeeld aan jullie initialen, de vingerafdruk of hartslag van je partner of de datum van jullie trouwerij.

Je kunt gaan voor strakke blokletters of juist voor classy, sierlijke letters. Hoeveel letters er in de ring kunnen worden gegraveerd hangt af van de breedte van de trouwring en de mogelijkheden die de juwelier aanbiedt.

Tips voor het uitzoeken van de perfecte trouwringen

Begin op tijd

Het kiezen van trouwringen kan een tijdrovend proces zijn, dus begin op tijd met zoeken, het liefst ruim 6 maanden voor jullie huwelijk. Zo voorkom je dat je last-minute keuzes moet maken.

Houd rekening met je levensstijl

Als je een actieve levensstijl hebt, dan is het belangrijk om te kiezen voor een stevige trouwring die tegen een stootje kan.

Pas verschillende stijlen

Het kan helpen om verschillende stijlen te passen om erachter te komen wat het beste bij jullie past. Neem de tijd om verschillende opties te bekijken en te passen.

Houd rekening met de prijs

Trouwringen kunnen prijzig zijn, dus het is slim om een budget vast te stellen voordat je begint met zoeken. Je wilt natuurlijk voor je trouwfeest en huwelijksreis ook nog wat te besteden hebben 🎉.

Hopelijk hebben deze tips en inspiratie je geholpen bij het vinden van de perfecte trouwringen! Bij verschillende merken kun je online direct je ring shoppen, kijk dus ook zeker nog even verder in de webshop van het merk dat jouw favoriet is. Wie weet vind je er een nóg beter exemplaar dan die wij hier voor je hebben uitgelicht. Happy wedding! 🥂

Plaats een reactie