De perfecte maat armband ontdek je met deze tips

De juiste maat armband bepalen hangt af van je persoonlijke voorkeuren. De één wil dat een armband lekker los om de pols hangt, de ander vindt het fijn als de armband wat strakker zit. Hieronder leggen we je uit hoe jij makkelijk zelf je armband kunt meten, zodat je jouw perfecte armband kunt ontdekken.

Heb je al een andere armband?

Heb je al een armband die lekker zit en die je in de lengte helemaal kan uitspreiden? Leg er een liniaal langs en meet het aantal centimeters om de maat te ontdekken. Deze tip is ook handig als je een armband als cadeautje wil geven. Meet een armbandje dat diegene al draag stiekem even op. Doe bijvoorbeeld alsof je het armbandje wilt omdoen om te kijken of een soortgelijke armband ook iets voor jou is en meet hem op wanneer ze even niet kijkt.

Zo vind je de juiste maat van je armband

Dit heb je nodig:

  • Flexibele liniaal of meetlint
  • Touwtje of reepje papier
  • Pen of stift

Meet de omtrek van je pols

Als je de omtrek van je pols gaat meten kun je dit het beste net boven (naar je vingers toe) het knobbeltje van je pols doen. Draai er een meetlint omheen en zorg dat het niet te strak zit. Het aantal centimeters is meteen af te lezen. Heb je geen meetlint, dan kun je er voor kiezen om een klein stukje touw te gebruiken. Draai het touwtje om je pols en zet een streepje op het touw waar het touwtje kruist. Meet vervolgens de lengte van het touwtje op.

Let op! Je polsmaat is niet je armbandmaat

Het hangt af van hoe strak/los je zelf wil dat de armband zit. De onderstaande tabel geeft aan wat je bij je polsomtrek op moet tellen om tot je armbandmaat te komen:

Voorbeeld: jouw polsomtrek is 16 cm en je wil een armband die aan de losse kant zit, dan tel je hier 3 cm bij op 16+3 = 19. Jouw armbandmaat is dus 19.

Wat is de gemiddelde maat armband?

Over het algemeen hebben langere vrouwen een wat grotere polsmaat en ligt hun gemiddelde armbandmaat rond de 20 cm. Vrouwen met een smallere bouw hebben over het algemeen een iets kleinere polsmaat en dus een gemiddelde maat armband van 19 cm.

Maat armband opmeten van kinderarmbandjes

Ook voor kinderen geldt: meet eerst de polsomtrek op. Vervolgens tel je er, afhankelijk van de leeftijd, een aantal centimeters bij op.

Is het een cadeautje en kan je de maat niet opmeten? Zie hieronder een tabel met de gemiddelde maten voor kinderarmbandjes per leeftijd.

Kies eventueel voor een armband dat in lengte verstelbaar is

Wil je er heel zeker van zijn dat een armbandje goed past, dan kun je ook een armband shoppen die je van lengte kunt verstellen. We hebben de mooiste armbanden van verschillende Nederlandse merken toegevoegd zodat je gemakkelijk jouw keuze kunt maken. Bij het merk naar keuze verder shoppen kan natuurlijk ook! Klik simpelweg op het sieraad dat je het meest aanspreekt en we verwijzen je (gratis) door naar de webshop van het merk.

Of juist voor een permanente armband

Met een permanente armband draag je jouw favoriete armband altijd. Ontdek alles wat je wil weten over permanente armbanden en vind jouw favoriet tussen de mooiste merken.

Hopelijk weet je zo de maat van je armband te ontdekken en kun je op zoek naar je favoriete armband! Happy shopping!