Amethist sieraden: ontdek jouw favoriet

Amethist sieraden herken je aan de prachtige paarse kleur. Het is echt zo’n steen die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook nog eens een heleboel mooie eigenschappen heeft. En wat zo leuk is, je kunt hier heel gemakkelijk de mooiste sieraden met amethist vinden bij verschillende Nederlandse merken.

Waar komt de amethist vandaan?

Amethist is een variant van kwarts en krijgt zijn kenmerkende paarse kleur door sporen van ijzer en aluminium in zijn kristalstructuur. De meeste amethisten wordt gevonden in Brazilië, Uruguay, Madagaskar en Zambia, maar ook in andere delen van Afrika. De amethist edelsteen wordt al heel lang gebruikt in sieraden en vroeger werden ze zelfs verwerkt in scepters en kronen.

De kracht van paars

Amethist komt voor in verschillende tinten paars, variërend van licht lavendel tot diep violet. De intensiteit van de kleur kan variëren waardoor elk amethist sieraad uniek is.

En die kleur, paars, die staat eigenlijk voor zo veel meer dan alleen maar luxe. Het gaat ook over creativiteit, over kracht. Dus als je paarse sieraden draagt, zeg je eigenlijk ook iets over jezelf. Het is een manier om te laten zien wie je bent en waar je voor staat.

De betekenis van amethist

Maar het gaat niet alleen om het uiterlijk. Amethist heeft ook een heleboel goede eigenschappen om bij je te hebben. Het brengt rust, helpt je om evenwichtiger te leven. Mensen zeggen dat het helpt om helder te denken, om meer in contact te staan met jezelf. En dat is toch iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fysieke en mentale voordelen. Het zou helpen bij de bloedsomloop, bij stress, om beter te slapen. Dus, een sieraad met amethist? Dat is niet alleen mooi, maar het doet ook nog eens goed.

Shop jouw favoriete amethist sieraad

Met zoveel voordelen aan deze edelsteen en haar prachtige paarse kleur is de amethist toch wel een van onze favoriete edelstenen. Ontdek de mooiste amethist sieraden van tal van Nederlandse merken in de blog en vind jouw favoriet. Voor welk sieraad ga jij? 💜