Agaat sieraden: alles wat je moet weten over deze spirituele steen

Agaat is als een geschenk uit de natuur, vermomd als een zwerfsteen, maar schijn bedriegt. Die ruwe buitenkant verbergt kleine kristallen in een prachtige kleurenpalet. In deze blog ontdek je alles over de geschiedenis en voordelen van deze edelsteen. Ontdek ook meteen de mooiste agaat sieraden van de mooiste Nederlandse sieradenmerken om zelf te kunnen genieten van deze prachtige edelsteen sieraden.

Waar komt de agaat edelsteen vandaan?

De naam “agaat” is een knipoog naar z’n geboorteplek. Het komt waarschijnlijk van het Griekse “Ἀχάτης,” Achatès, wat verwijst naar een Siciliaanse rivier.

Maar agaat is een wereldreiziger. Je vindt ‘m in vulkanische hotspots over de hele planeet, van Brazilië tot Uruguay, Botswana en de Verenigde Staten.

De prachtige kleuren van agaat sieraden

In tegenstelling tot stenen met een fashion statement (zoals het roze van rozenkwarts of het zonnige geel van citrien), heeft agaat een kleurenpalet dat de hele regenboog beslaat. De kleur van jouw agaat? Dat hangt af van het feestje van mineralen in de geode. Zit er veel ijzer in? Hello bruin, rood of oranje. Zit er koper of nikkel in? Dan hebben groen en blauw de boventoon.

De spirituele kracht van agaat sieraden

De agaat edelsteen is een beschermde steen. Het stoot negatieve energieën af waardoor je vanuit die beschermende bubbel prachtige dingen kunt laten groeien. Agaat is daarom erg geliefd bij zwangere vrouwen.

De agaat brengt je met beide voeten op de grond

Heb je soms je hoofd in de wolken? Agaat brengt je weer met beide voeten op de grond, stimuleert je rationele denkvermogen en helpt je om stevig te blijven staan tijdens veranderingen. Dé perfecte edelsteen dus om te dragen als armbandje of ketting.

De agaat zorgt voor aandacht en focus

Naast bescherming en aarding, bevordert agaat ook je concentratie. Ideaal dus om te dragen als ring. Als je afgeleid bent, kun je altijd terugvallen op de energie van deze edelsteen. 🙏

Shop jouw favoriete agaat sieraden

De zachte uitstraling van agaat sieraden zijn echt prachtig om te zien en dus heel goed voor je om te dragen voor balans, aandacht en focus! Kies je voor een mooi paar agaat oorbellen, ring, ketting of armband? Ontdek hierboven de mooiste items van de leukste merken en shop verder in de webshop van het sieradenmerk. Er is nog veel meer prachtigs te vinden bij misschien wel jouw nieuwe favoriete shop!