Vingerafdruk sieraden; draag herinneringen altijd bij je

Ben je op zoek naar dat ene speciale sieraad dat niet alleen prachtig is, maar ook een diepere betekenis heeft? Dan zijn sieraden met een vingerafdruk echt iets voor jou! In deze blog nemen we je mee in de wereld van deze unieke sieraden. Ontdek alle mogelijkheden, van kettingen, armbanden, ringen tot aan oorbellen, en hoe ze jouw look een persoonlijke touch geven. Lees verder en laat je betoveren!

Wat zijn vingerafdruk sieraden?

Vingerafdruk sieraden zijn dé trend voor wie iets heel persoonlijks wil dragen. Deze sieraden bevatten de unieke vingerafdruk van jou of een dierbare, waardoor elk stuk zo uniek is als jijzelf. Het is een prachtige manier om een speciaal iemand altijd dichtbij je te dragen.

Zo maak je je eigen vingerafdruk

Je hebt nodig: papier, potlood en plakband

Stap 1: Met potlood maak je een zwart vlak op papier

Stap 2: Wrijf met je vinger over het zwarte vlak

Stap 3: Druk nu met je vinger op een stukje plakband

Stap 4: Plak het stukje plakband op een wit stukje papier

Stap 5: Maak een scherpe foto van de vingerafdruk, het liefst in daglicht zonder schaduwen zodat er een duidelijk contract tussen zwart en wit te zien is.

Vingerafdruk maken van jonge kinderen

Het maken van een vingerafdruk van een jong kind, vooral van baby’s onder de 12 maanden, kan een uitdaging zijn. Dit komt omdat de vingertoppen van baby’s vaak nog te klein, te zacht en zonder duidelijk reliëf zijn, wat essentieel is voor een goede afdruk. Dit gebrek aan reliëf maakt het moeilijk om een heldere en gedetailleerde vingerafdruk te verkrijgen die nodig is voor het maken van vingerafdruksieraden.

Als je toch graag een tastbare herinnering wilt van een jong kind, zijn er enkele alternatieven die je kunt overwegen zoals een foto sieraad of een hand- of voetafdruk in een sieraad. Neem vooral contact op met jouw gewenste sieradenmerk om te kijken naar de mogelijkheden.

Vingerafdruk van een overledene

Na een overlijden ga je vaak direct, soms op de automatische piloot, in de regelstand. De omgeving informeren, de uitvaart regelen, praktische zaken; er komt van alles op je af. Wellicht ben je op dit moment nog niet bezig met de herinneringen voor later, maar het is goed hier toch al even over na te denken. Zorg je namelijk voor een vingerafdruk van de overledene, dan kun je hier later een mooi sieraad van laten maken. Vaak kun je voor het laten maken van de vingerafdruk het uitvaartcentrum om hulp vragen. Zij nemen de vingerafdruk voor je af en delen deze vervolgens met jou. Je ontvangt van de uitvaartverzorger een fysiek kaartje of digitale print met daarop de vingerafdruk.

Hoe kies je het perfecte vingerafdruk sieraad?

Het kiezen van het juiste vingerafdruk sieraad is voor iedereen persoonlijk. Draag je het liefst een ring, ketting, armband op paar oorbellen? En in welke kleur (goud, zilver of roségoud) wil je jouw sieraden graag dragen? Het is dus echt afhankelijk van jouw stijl. Het mooie is dat er veel keuze is en er tal van Nederlandse merken gepersonaliseerde sieraden maken met ieder een eigen aanbod.

De mooiste sieraden met een vingerafdruk

Stap 1: kies jouw favoriete sieraad

Ga je voor een ring, ketting, oorbellen of armband met een vingerafdruk en in welke stijl wil je jouw sieraad hebben? Kies je favoriete sieraad uit deze blog om daarna de volgende stappen te volgen.

Stap 2: Vingerafdruk verzenden

Het sieradenmerk waar je jouw vingerafdruk sieraad wilt laten maken heeft natuurlijk jouw vingerafdruk, of die van een dierbare, nodig. Door de werkwijze van deze sieraden bieden veel merken de optie aan om bij het bestellen direct een digitale upload te doen, of je ontvangt een speciale kit waarmee je de afdruk kunt maken. De precieze werkwijze per merk lichten zij voor je toe op hun websites, omdat dit per merk kan verschillen.

Stap 3: Kies jouw (gepersonaliseerde) ontwerp

Bedenk hoe je de vingerafdruk verwerkt wil hebben. Sommige merken bieden de mogelijkheid om een naam of datum toe te voegen aan het sieraad. Dit kan bij enkele merken zelfs in een eigen gekozen lettertype. Kijk dus zeker even goed naar alle opties om te komen tot de juiste keuze.

Stap 4: Jouw sieraad wordt gemaakt en verzonden

De tijd die nodig is van het moment dat je jouw vingerafdruk opstuurt tot het voltooien van het sieraad en de levering ervan, varieert per merk en hun specifieke productieproces. Je ontdekt de precieze indicatie op de website van het merk waar je jouw sieraad wilt bestellen.

Kies je voor een vingerafdruk ketting, armband of ring?

Elk van deze sieraden heeft zijn eigen charme en manier om jouw persoonlijkheid en herinneringen uit te drukken. Welk sieraad het beste bij jou past is natuurlijk aan jou. Je kunt kijken naar welke sieraden je nu al draagt en of het dus juist mooi is om voor een ring of armband te kiezen. Deze zul je zelf het vaakst zien. Een ketting met een vingerafdruk is dan juist weer erg bijzonder omdat je deze dichtbij je hart draagt.

Shop jouw favoriete vingerafdruk sieraad

Dus, welk vingerafdruk sieraad roept jouw naam? Kies wat je hart je ingeeft en draag het met trots en liefde. In deze blog vind je verschillende mogelijkheden. Door te klikken op jouw favoriete sieraad word je (gratis) doorverwezen naar het merk dat dit prachtige gedenksieraad voor jou kan creëren.