Fan van blauw? Dan zijn turquoise sieraden echt wat voor jou

Turquoise sieraden zijn met hun edgy hemelsblauwe tot appelgroene kleuren niet alleen supermooi, maar ze bezitten ook veel voordelen voor je gezondheid. Ontdek alles wat je wil weten over deze bijzondere edelsteen en vind direct de mooiste turquoise sieraden van Nederlandse merken.

De oorsprong van turquoise sieraden

Alle edelstenen (het zijn er meer dan 150) zijn te vinden op specifieke locaties, zo vind je de turkoois veelal terug in in de barre landschappen van het Amerikaanse Zuidwesten, maar ook in landen als Iran en Turkije. Afhankelijk van de locatie kan de turkoois er anders uitzien. De ene edelsteen heeft meer aders dan de ander en ook de kleuren kunnen dus verschillen.

Van hemelsblauw tot appelgroen

De kleur van turkoois varieert enorm, dat zie je ook terug aan de sieraden hieronder, en heeft een palet dat geïnspireerd is door de aarde en de lucht. Deze kleurvariaties, vaak vermengd met aders van het moedergesteente, maken elk turkoois sieraad uniek en persoonlijk. 💙💚

Turquoise sieraden bieden veel voordelen

Al eeuwenlang wordt turkoois gedragen als een beschermende talisman. Het staat bekend om zijn kracht om negatieve energie af te weren en harmonie te brengen. Turkoois wordt ook geassocieerd met succes, geluk, mentale helderheid, emotionele balans én het dragen van turquoise sieraden kan helpen bij het verlichten van stress. Plus, het schijnt dat turkoois ook nog eens goed is voor je immuunsysteem en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Een echte power-stone dus!

Turquoise kettingen

Een turquoise ketting is een echte eye-catcher. Met kleuren die variëren van diepblauw tot zachtgroen, is elke ketting een uniek kunstwerk. Draag een turkoois ketting met een grote edelsteen als statement piece of combineer het subtiel door een kleinere of meerdere edelstenen aan een hanger te dragen. Voor welke ga jij?

Turquoise armbanden

Turquoise armbanden zijn lekker kleurrijk, ideaal dus om een subtiele outfit mee op te leuken. Of je nu gaat voor een ingetogen of een meer bold look, uit deze collecties vind je vast een favoriet!

Turquoise ringen

Turquoise ringen doen het altijd goed, want of je nu voor een grote edelsteen gaat of een subtiele, door de kleur valt ‘ie heerlijk op. Werkt het voor jou ook goed om een sieraad te dragen dat je vaak ziet en voelt, bijvoorbeeld als je veel aan je ring friemelt om rustig te worden, dan werkt een turkoois ring dubbel zo goed voor jou. Hij gaat stress tegen én zo kun je jezelf lekker laten ontspannen.

Turquoise oorbellen

Houd je van opvallende sieraden die ook nog eens een geweldige kleur hebben? Dan zijn er veel oorbellen te vinden met een geweldige turquoise edelsteen erin verwerkt. Wat vind je van deze earcandy?

Op zoek naar andere blauwe edelstenen?

Met meer dan 150 (half)edelstenen is de keuze erg groot dat je een favoriete edelsteen hebt. Is de turkoois een edelsteen die je aanspreekt, maar wil je ontdekken welke (groen)blauwe edelstenen er nog meer zijn? Wie weet zijn aquamarijn sieraden meer jouw favoriet, of kies je juist voor de jade edelsteen?

Shop jouw favoriete turquoise sieraden

Heb je jouw favoriete turkoois ketting, armband, ring of paar oorbellen gevonden? Klik dan door naar de website van het merk en bestel direct jouw favoriete turkoois sieraden. Toch nog even verder kijken in de webshop van het merk? Zeker slim! Want deze merken hebben nog veel meer mooie sieraden waar je vast net zo enthousiast van wordt. 💚💙