Zo kom je (stiekem) achter de ringmaat van je partner

Hoe kun je de ringmaat van je partner bepalen voor een perfecte (verlovings)ring? Er zijn verschillende manieren om dit te doen zonder dat de ander het opmerkt. Een cadeau of romantisch aanzoek vraagt om een perfecte ring die meteen past. In deze blog vind je dé tips en trucs om de ringmaat van je partner te achterhalen, zodat die prachtige ring moeiteloos om zijn of haar ringvinger glijdt.

Tip 1: Gebruik een andere ring van je partner

Dit is een gemakkelijke manier om de ringmaat van je partner te achterhalen. Neem een andere ring van je partner mee naar de juwelier en zij meten de maat op. Kies wel een ring die niet de favoriete ring is en draag hem bij voorkeur aan de linker ringvinger.

Tip 2: Schakel familie en vrienden in

Vraag iemand uit de directe omgeving van je partner, zoals een vriend of familielid, om stiekem te informeren naar de ringmaat van je partner. Dit kan een lastige optie zijn, dus zorg ervoor dat je de persoon in kwestie echt kunt vertrouwen.

Tip 3: Meet de ringmaat van je partner zelf op

Wacht tot je partner in diepe slaap is en meet dan de omtrek van de ringvinger op met een touwtje of een stukje papier. Meet het touwtje op met een meetlint en ga vervolgens naar de juwelier.

Tip 4: Maak een afdruk van de ring

Neem een andere ring van je partner mee naar huis en maak een afdruk van de binnen- en buitenkant van de ring op een stuk papier. Neem dit mee naar de juwelier om de juiste maat te achterhalen.

Het is belangrijk om de ringmaat nauwkeurig te bepalen, aangezien de ring anders niet goed past of erger nog, niet om de vinger van je partner past. Door deze tips te volgen, kan je de ringmaat van je partner bepalen zonder het verrassingseffect van je romantisch aanzoek of ander bijzonder moment te verpesten.

Heb je al eens aan een verstelbare ring gedacht?

In tegenstelling tot ringen met een vaste maat, kunnen verstelbare ringen worden aangepast aan de grootte van je vinger. Dit betekent dat je geen rekening hoeft te houden met de exacte ringmaat én dat je je geen zorgen hoeft te maken over een te strakke of te losse ring. Verstelbare ringen zijn ideaal voor als je zwanger bent of gewichtsschommelingen hebt, maar ook voor als je jouw ring eens aan een andere vinger wil dragen. Ook handig; als je op zoek bent naar een ring om te geven als cadeau dan zit je met een verstelbare ring snel goed!

Ontdek de mooiste verstelbare ringen in deze blog.

Afbeelding: BAIXA Jewelry

Plaats een reactie