Dit zijn onze favoriete gouden sieraden van het moment

Draag jij het allerliefste gouden sieraden en ben je op zoek naar de mooiste en nieuwste collecties van Nederlandse sieradenmerken? Goed nieuws: we hebben een fantastische selectie van oorbellen, armbanden, ringen en kettingen voor je samengesteld van de mooiste Nederlandse sieradenmerken. Zo shop je heel gemakkelijk jouw nieuwe favorieten, bij misschien wel merken die je nog niet kende. Zo leuk!

Gouden sieraden zijn favoriet van velen

De mooie glans, het subtiele kleurtje, met gouden sieraden creëer je net dat beetje extra en maak je jouw outfit helemaal af. Als we kijken naar welke kleur sieraden het meest gedragen worden, dan is goud toch wel echt de winnaar als je het vergelijkt met zilver. Goud past erg goed bij verschillende huidtypen en het maakt eigenlijk niet uit of je graag veel kleur draagt of zwart of grijs, met een paar goudkleurige accessoires zit je altijd goed.

Hoe ontstaan gouden sieraden?

Goud is een edelmetaal dat miljoenen jaren geleden in de aardkorst ontstond en is van nature erg zacht. Daarom is goud te zwak en kwetsbaar om sieraden van te maken. Om het sterker te maken, wordt het meestal gemengd met een ander materiaal, zoals zilver of koper. Een ander voordeel van deze manier van sieraden maken; de sieraden zijn ook wat lichter. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat oorbellen zwaar aan je oren bungelen en kun je eigenlijk bijna alle gouden oorbellen heel prettig dragen.

Echt goud of verguld/plated/vermeil goud?

De term goud mag in Nederland alleen gebruikt worden voor sieraden die minimaal 14 karaat zijn. Is het lager, bijvoorbeeld 9 karaat, dan mag het geen écht goud genoemd worden, ook al heeft het sieraad wel een geelgouden kleur.

Een heel goed en betaalbaar alternatief voor massief gouden sieraden zijn vergulde, gold plated of gold vermeil sieraden. Hierbij wordt een basis van koper, zilver of tombak (een geelgouden basismateriaal) voorzien van een fijn goudlaagje. Zo geniet je van de luxe van goud, maar dan voor een zachtere prijs. Het is wel belangrijk om deze sieraden zorgvuldig te behandelen, omdat het dunne laagje goud gevoelig is voor slijtage.

Zo worden gouden sieraden gemaakt

Het maken van gouden sieraden is een echte kunstvorm. Het proces begint met het smelten van ruw goud, dat in een mal wordt gegoten voor de basisvorm. Na het gieten wordt het goud met uiterste precisie bewerkt en gepolijst tot het glanst.

Om elk sieraad een unieke stijl te geven wordt er ook veel gebruik gemaakt van diamanten, edelstenen of mooie graveringen. Iedere creatieve juwelier en sieradenmaker zal een eigen werkwijze toevoegen om echt een one of a kind gouden ring, armband, ketting of paar oorbellen te maken.

Gouden sieraden zijn waardevolle investeringen

Goud is niet alleen prachtig om te dragen, maar ook wereldwijd erkend als een slimme investering. Door te investeren in kwalitatieve sieraden heb je later ook weer geweldige sieraden om door te geven aan een nieuwe generatie. En vintage sieraden blijven altijd in, dus of je ze nu later opnieuw zelf draagt, bewaart of besluit door te geven aan je kinderen, zie gouden sieraden zeker als een mooie investering. Je zult er nog heel lang van genieten. Win-win dus!

Onze favoriete gouden sieraden uitgelicht

Met meer dan 1100 verschillende Nederlandse sieradenmerken is er superveel aanbod en vind je online erg veel prachtige gouden sieraden. In deze blog hebben we een aantal van onze topfavorieten op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk jouw perfecte match vindt. 💛

Shop jouw gouden sieraden via SRDN

Ben je op zoek naar kwalitatief hoogwaardige en duurzame gouden sieraden? Hierboven vind je onze zorgvuldig geselecteerde favorieten. Shoppen doe je eenvoudig door op een sieraad te klikken en direct in de webshop van het merk je bestelling te plaatsen. Neem ook gerust de tijd om verder te kijken in, misschien wel, je nieuwe favoriete webshop.

PS: om er zeker van te zijn of je een karaats gouden sieraad koopt, bekijk eerst alle informatie op de website van het merk. Bij de productinformatie vind je precies welk materiaal is gebruikt.

Plaats een reactie