Dit zijn onze favoriete gouden sieraden van het moment

Draag jij het allerliefste gouden sieraden en ben je op zoek naar de mooiste en nieuwste collecties van Nederlandse sieradenmerken? Goed nieuws: we hebben een fantastische selectie van oorbellen, armbanden, ringen en kettingen voor je samengesteld. Plus, je ontdekt meer over de waarde van jouw gouden keuze. Lees snel verder en laat je inspireren!

Gouden sieraden zijn favoriet

Goud is tijdloos, en met gouden sieraden transformeer je elke outfit naar een next level. Het is dan ook geen verrassing dat zowel vrouwen als mannen vaak kiezen voor goud als hun favoriete sieradenkleur.

Goud, een edelmetaal dat miljoenen jaren geleden in de aardkorst ontstond, is van nature zacht. Om het sterker te maken, wordt het meestal gemengd met een ander materiaal, zoals zilver of koper. Het karaatgehalte geeft aan hoeveel puur goud er in het sieraad zit. Puur goud van zichzelf is namelijk te zwak en kwetsbaar om sieraden van te maken.

Echt goud of verguld/plated/vermeil goud

De term goud mag in Nederland alleen gebruikt worden voor sieraden die minimaal 14 karaat zijn. Is het lager, bijvoorbeeld 9 karaat, dan mag het geen ECHT goud genoemd worden, ook al heeft het sieraad wel een geelgouden kleur.

Een uitstekend en betaalbaar alternatief voor massief gouden sieraden zijn vergulde sieraden. Hierbij wordt een basis van koper, zilver of tombak (een geelgouden basismateriaal) voorzien van een fijn goudlaagje. Zo geniet je van de luxe van goud, maar dan voor een zachtere prijs. Het is wel belangrijk om deze sieraden zorgvuldig te behandelen, omdat het dunne laagje goud gevoelig is voor slijtage.

Zo worden gouden sieraden gemaakt

Het maken van gouden sieraden is een echte kunstvorm. Het proces begint met het smelten van ruw goud, dat in een mal wordt gegoten voor de basisvorm. Na het gieten wordt het goud met uiterste precisie bewerkt en gepolijst tot het glanst.

Deze vakmensen combineren moderne technieken met traditionele methoden om elk sieraad een persoonlijke en unieke touch te geven. Denk bijvoorbeeld aan het inleggen van kleine diamanten of andere edelstenen voor een extra fonkeling.

Gouden sieraden zijn waardevolle investeringen

Goud is niet alleen prachtig om te dragen, maar ook wereldwijd erkend als een slimme investering. Het geeft niet alleen een stralende look, maar biedt ook financiële zekerheid. Win-win dus!

Onze favoriete gouden sieraden

Met meer dan 1100 verschillende Nederlandse sieradenmerken is er superveel aanbod en vind je online erg veel prachtige gouden sieraden. In deze blog hebben we een aantal van onze topfavorieten op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk jouw perfecte match vindt. 💛

Shop jouw gouden sieraden

Ben je op zoek naar kwalitatief hoogwaardige en duurzame gouden sieraden? Hierboven vind je onze zorgvuldig geselecteerde favorieten. Shoppen doe je eenvoudig door op een sieraad te klikken en direct in de webshop van het merk je bestelling te plaatsen. Neem ook gerust de tijd om verder te kijken! Ontdek de laatste trends, laat je inspireren door de nieuwste collecties, en kies een sieraad dat jouw persoonlijke stijl nu en in de toekomst perfect weerspiegelt. ✨

Plaats een reactie