Ontdek de mooiste geboortesteen armbanden

Armbanden met geboortestenen zijn niet alleen prachtige accessoires, maar ook nog eens erg betekenisvol. Elke geboortesteen heeft zijn eigen unieke kleur, maar ook bijzondere eigenschappen die je kunnen helpen om een fijner leven te leiden. Ontdek welke geboortesteen bij jouw geboortemaand past en vind jouw favoriete sieraden bij tal van Nederlandse merken.

Wat geboortestenen voor jou kunnen betekenen

Elke maand van het jaar wordt geassocieerd met een specifieke edelsteen die symbool staat voor die periode. Deze traditie is gebaseerd op oude overtuigingen en mythologieën, waarbij werd geloofd dat de geboortesteen van een persoon geluk, bescherming en positieve energie bracht.

De eigenschappen van geboortestenen

Elke geboortesteen heeft specifieke eigenschappen en bijzondere kenmerken. Hieronder vind je per maand een korte uitleg en de mooiste geboortesteen armbanden die bij jouw geboortemaand horen. Ontdek ze snel!

Januari: Granaat

De eerste edelsteen van het jaar is granaat, die symbool staat voor passie, energie en moed. Bevorder je zelfvertrouwen en stimuleer je doorzettingsvermogen door het dragen van een granaat armband.

Februari: Amethist

Draag een armband met de amethist edelsteen en je ervaart meer rust. Deze steen zorgt ook voor spirituele groei en een heldere geest. Kies een van deze amethist armbanden en laat je verrassen door de eigenschappen van de edelsteen.

Maart: Aquamarijn

Aquamarijn staat voor zuiverheid, hoop en vernieuwing. Het wordt geassocieerd met het kalmeren van de geest en het verbeteren van jouw emotionele balans.

April: Diamant

Je kent ‘m vast, de diamant. Liefde, puurheid, kracht en een onverwoestbare energie zorgen ervoor dat je op een positieve manier door het leven gaat. Draag een diamanten armband (of kies voor een ander diamanten sieraad) en ervaar al deze fantastische eigenschappen.

Mei: Smaragd

Smaragd staat bekend om zijn helende eigenschappen en wordt geassocieerd met groei, vruchtbaarheid en vernieuwing. Voor liefde en succes draag je deze smaragd armband.

Juni: Lichte amethist

Ben je toe aan wat meer rust in je leven? De lichte amethist zorgt hiervoor. Ook verwarmt de steen je hart, stimuleert het creatief denken en versterkt het je doorzettingsvermogen.

Juli: Robijn

Positieve mindset, here I come! Robijn staat bekend om zijn passie en kracht. Het symboliseert liefde, moed, energie én het versterkt je vitaliteit.

Augustus: Peridoot

Peridoot staat gelijk aan succes, welvaart en bescherming. Het wordt geassocieerd met het aantrekken van geluk en het bevorderen van positieve verandering.

September: Saffier

Saffier staat bekend om zijn wijsheid en spirituele eigenschappen. Het symboliseert waarheid, loyaliteit en innerlijke vrede.

Oktober: Rozenkwarts

De rozenkwarts trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.

November: Gele topaas

Gele topaas staat voor geluk, optimisme en energie. Als je een gele topaas sieraad draagt, voel je je meteen een beetje blijer omdat de edelsteen je humeur instant verbetert. Ook helpt de gele topaas je je eigen weg te vinden en volgen én hij helpt je te vertrouwen op je eigen kennis en wijsheid. Het helpt je niet alleen om doelen stellen, maar ook om deze te bereiken. Voor welke armband ga jij?

December: Blauwe topaas

Net als de gele topaas geeft de blauwe topaas veel kennis en wijsheid, maar ook veel rust op hectische dagen. Kun je dus wel een hulpje gebruiken om je rustiger te voelen? Dan is de blauwe topaas jouw perfecte edelsteen om te dragen. Ben je toe aan kalmte en om alles helder te zien, zonder de chaos van de dag? Kies dan een van deze armbanden om te dragen. Niet alleen door het dragen, maar zeker ook door het kijken naar en voelen van de armband om je pols helpt het je om te ‘grounden’.

Shop jouw armband met geboortesteen

Geboortesteen armbanden zijn dus niet alleen prachtige sieraden, maar ook erg betekenisvol! Past jouw geboortesteen perfect bij jou en wil je een van de uitgelichte armbanden kopen? Klik dan gemakkelijk door naar het merk van jouw voorkeur en shop gemakkelijk bij het Nederlandse merk in de webshop. Tip: kijk ook nog eens verder in hun webshop voor nog meer armbanden met jouw geboortesteen. Voor welke armband ga jij?