Backings; wat zijn het en waar moet je op letten?

Draag je oorknopjes en studs? Dan draag je ook backings, ook wel de ‘achterkantjes’ genoemd. Wist je al dat er verschillende soorten bestaan? Ze zijn essentieel voor het dragen van studs, chandeliers, earcuffs en andere oorbellen omdat ze ervoor zorgen dat ze stevig aan het oor blijven zitten en niet uitvallen.

Dit zijn alle soorten backings:

Butterfly-backs

Butterfly-backs zijn de meest gebruikte backings voor oorbellen. Ze bestaan uit een metalen vlindervormige plaat met een kleine staaf die door het gaatje in het oor wordt gestoken. De vlinderplaat aan de achterkant zorgt ervoor dat de oorbel op zijn plaats blijft en niet naar voren valt.

Push-backs

Dit type backing heeft een dunne metalen staaf met een kleine verdikking aan het uiteinde. De verdikking wordt door het gaatje in het oor gestoken en voorkomt dat de oorbel uitvalt. Bij push-backs druk je de verdikking voorzichtig naar binnen om de oorbel vast te zetten.

Screw-backs

Screw-backs hebben een schroefmechanisme waarmee je de backing stevig kunt aandraaien nadat deze door het gaatje in het oor is gestoken. Hierdoor blijven de oorbellen extra goed zitten.

La-pousette backs

La-pousette backs zijn Franse ‘achterkantjes’ die vergelijkbaar zijn met butterfly-backs. Ze hebben echter een extra sluiting in de vorm van een klein plaatje dat over de staaf schuift en de oorbel op zijn plaats houdt.

Backings oorbellen

Heb je deze prachtige oorbellen al ontdekt? Het ‘achterkantje’ is nu de voorkant. Zo leuk bedacht!

Als je een nieuw paar oorbellen koopt dan zitten de backings er altijd bij, maar als je merkt dat je liever een ander achterkantje gebruikt dan bijgeleverd dan kun je deze ook in webshops kopen waar je allerlei sieraden benodigdheden kunt shoppen.

Wil je weten welke backings er bij je oorbellen worden geleverd?

Via verschillende webshops kun je heel gemakkelijk in de chat vragen stellen over het sieraad of je vraag mailen voordat je een bestelling plaatst. Klik op het paar oorbellen dat je graag wilt kopen en we verwijzen je direct door naar de webshop. Happy shopping!