Assieraden: alles wat je moet weten over deze gedenksieraden

Assieraden zijn een prachtige en persoonlijke manier om je geliefde overledene te herinneren. In deze blog lees je wat sieraden met as zijn, hoe ze worden gemaakt én ontdek je de mogelijkheden om zelf een assieraad te laten maken en dragen.

Wat zijn assieraden?

Assieraden zijn herdenkingssieraden die een kleine hoeveelheid van de as van een overleden dierbare bevatten. Dit kan een ring, ketting, armband of een ander sieraad zijn. Er zijn verschillende manieren om de as te verwerken in het sieraad. Zo heb je sieraden waarbij de as wordt vermengd in het metaal van het sieraad. De as is in dit geval niet zichtbaar en zit permanent ‘opgesloten’. Ook is het mogelijk om de as te verwerken in een speciale hars, waardoor je een soort steentje kunt creëren in het sieraad. Op deze manier zie je de as en is deze qua kleur aan te passen dankzij de hars.

Het is ook mogelijk om een klein beetje as door middel van een schroefdopje toe te voegen aan het sieraad. Dit kan de juwelier doen nadat je de as hebt opgestuurd of afgegeven, maar het is ook mogelijk om dit thuis zelf te doen.

Sieraden met as laten ontwerpen

Assieraden worden met de hand gemaakt en zijn daarom erg uniek om te dragen. Het ontwerpproces kan verschillen bij de sieradenmerken die ze ontwerpen, lees dus zeker even goed alle informatie op de website van het merk waar je voor gaat.

Kies het design van het sieraad en shop direct bij het merk

Door de verschillende stijlen en designs die merken aanbieden, kun je gemakkelijk jouw favoriete stijl ontdekken. Klik op jouw favoriete sieraad en ontdek nog meer sieraden in de collecties.

Plaats een reactie