Paardenhaar sieraden: van manen naar mode

Ontdek de mooiste paardenhaar sieraden en kies voor een uniek sieraad met het haar van je eigen paard! Er zijn verschillende Nederlandse sieradenmerken die deze bijzondere creaties voor je kunnen maken. Lees dus snel verder om het proces van een paardenhaar sieraad te ontdekken en kies jouw favoriet!

Paardenhaar sieraden: ringen, armbanden, hangers en meer

De keuze is echt enorm! Van moderne paardenhaar ringen tot stijlvolle armbanden en hangers met gevlochten haar. Elk sieraad is van zichzelf al bijzonder en maakt het met het haar van jouw paard nog unieker. Ontdek alle mogelijkheden en vind het perfecte sieraad dat past bij jou en je viervoetige vriend.

Het maakproces: ambacht en vakmanschap

Hoe worden deze unieke sieraden eigenlijk gemaakt? Van het verzamelen van het haar tot het creëren van een prachtig paardenhaar armband, ketting, ring of zelfs oorbellen; dit zijn de stappen:

1. Kies jouw sieraad

Bij verschillende Nederlandse sieradenmerken kun je jouw sieraad eerst kiezen, inclusief eventuele gravering en type font. Soms is het mogelijk om te kiezen tussen zilver en goud of een ander materiaal. Al deze opties vind je op de pagina van het sieraad. Vervolgens reken je het sieraad af. Kijk goed naar de informatie die je terugvindt op de website van het merk waar je een paardenhaar sieraad wilt kopen, bij de een volgt daarna meer informatie en bij het andere merk lees je alles wat je moet weten al op de pagina van het sieraad.

2. Stuur de haren van je paard op

Voor een ring of ketting zijn verschillende hoeveelheden haar nodig, kijk dus goed naar de uitleg van het merk hoeveel haar je precies dient op te sturen. Liever stuur je meer op dan nodig is, dan is het sowieso goed. Bundel de haren als pluk of vlecht en doe deze in een stevig zakje en vervolgens in een stevige verzendzak of doosje. Voeg de bevestiging of factuur van jouw bestelling toe aan je pakketje met eventueel extra informatie als daarom wordt gevraagd, en stuur het pakketje op naar het merk.

3. Het sieradenmerk heeft jouw pakketje ontvangen

Zodra het merk jouw pakketje heeft ontvangen, gaan ze voor je aan de slag. Afhankelijk van jouw keuze welk type sieraad je hebt besteld, zal het creatieve proces beginnen.

4. Het merk laat je weten dat jouw bestelling gereed is en zal deze versturen

Op de website van het merk heb je gelezen wat de levertijd van jouw sieraad zal zijn. Bij sommigen gaat het proces van paardenhaar sieraden maken sneller dan bij andere merken. Kijk hier dus goed naar als je een bestelling wilt plaatsen.

Shop jouw favoriete paardenhaar sieraad

Heb je in deze blog jouw gewenste paardenhaar sieraad al ontdekt? Of ben je benieuwd welke sieraden de merken nog meer aanbieden? Klik dan op het sieraad naar keuze en shop eventueel nog verder in de webshop van het merk. Wil je een paardenhaar sieraad cadeau doen? Dit kan natuurlijk ook! Volg de stappen die hierboven zijn beschreven en verras binnenkort jouw vriend(in) met een fantastisch cadeau. Veel shopplezier!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste paardenhaar sieradencollecties door de mooiste merken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! No spam, we promise.

Beeld: Extensions voor paarden