Waterproof sieraden; welke materialen zijn geschikt?

Er zijn verschillende soorten materialen die gebruikt worden om sieraden mee te maken en sommigen zijn (gelukkig) ook nog eens waterproof! Wil je zeker weten dat je met jouw sieraden kunt douchen en zwemmen? We hebben de materialen voor je op een rijtje gezet zodat je heel gemakkelijk jouw nieuwe favoriete sieraden kunt shoppen.

Waterproof sieraden van roestvrijstaal

Roestvrijstalen sieraden zijn naast duurzaam ook nog eens waterbestendig. Draag je dus vaak je sieraden terwijl je doucht of als je gaat zwemmen? Kies dan zeker voor roestvrijstaal. Dit materiaal wordt ook wel RVS en roestvast staal genoemd, met alledrie zit je dus goed!

Waterproof sieraden van siliconen

Siliconen sieraden zijn populair onder watersporters, omdat ze bestand zijn tegen water en erg lichtgewicht zijn. Vergeet je wel eens je sieraden af te doen voordat je gaat douchen of zwemmen en houd je van unieke sieraden? Kijk dan zeker eens naar een siliconen exemplaar. Ook als je veel sport is het dragen van siliconen altijd slim, ze kunnen namelijk goed tegen een stootje.

Waterproof sieraden van titanium

Titanium sieraden zijn licht van gewicht en corrosiebestendig, waardoor ze zeer geschikt zijn om continu te dragen.

Waterproof sieraden van goud en platina

Gouden en platina sieraden zijn ook waterbestendig. Wel wat duurder dan bovenstaande opties, maar ze zijn echt prachtig. Wat dacht je van deze items?

Let wel op dat waterbestendig niet betekent dat de searaden 😉 niet kunnen beschadigen bij langdurige blootstelling aan water, vooral niet bij sieraden met edelstenen. Het is belangrijk om altijd de onderhoudsinstructies te raadplegen om te weten hoe je je sieraden het beste kunt onderhouden en beschermen tegen beschadigingen.

Plaats een reactie