De mooiste stud oorbellen van Nederlandse sieradenmerken

Stud oorbellen zijn een populair type oorbellen die direct op je oorlel gedragen worden. Ze zijn klein, elegant, veelzijdig én je kunt ze de hele dag dragen. Ook handig: heb je meerdere gaatjes? Dan is het superleuk om in de achterste gaatjes studs te dragen en in je eerste gaatjes andere soorten oorbellen.

Hoe zien stud oorbellen eruit?

Stud oorbellen bestaan uit een decoratief stukje aan de voorkant (ook wel de “stud” genoemd) en een achterkant, voorzien van een sluitmechanisme zoals een backing om ze op hun plaats te houden. De stud zelf is vaak niet groter dan je oorlel zelf en is verkrijgbaar in tal van variaties. Met een leuk zonnetje, in de vorm van een dier, een enkele streep of boogje, you name it.

Van eenvoudig tot meer uitgesproken

Er zijn talloze ontwerpen van stud oorbellen te vinden, variërend van eenvoudige en klassieke ontwerpen, zoals diamantjes, parels of edelstenen, tot meer uitgesproken en unieke stijlen. Stud oorbellen zijn populair vanwege hun eenvoudige en timeless uitstraling, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met verschillende outfits en andere sieraden.

Stud oorbellen kun je de hele dag dragen

Omdat studs klein en plat zijn, zijn ze minder vatbaar voor het blijven haken aan kleding of haren, je kunt ze dus zonder problemen ook ’s nachts dragen, mits ze helemaal plat zijn. Draag je studs met diamanten, parels of edelstenen eraan, dan is het slim om ze ’s nachts uit te doen. Niet alleen slim voor je huid of fijner slapen, maar ook voor je beddengoed zoals een zijden kussensloop.

Koop nu jouw favoriete stud oorbellen

Heb je een mooi paar stud oorbellen gezien in deze blog? Met een simpele klik op het product verwijzen we je door naar de webshop van het merk (dit kost je niets). Je vindt vast in de webshop nog meer pareltjes waar je van zult genieten of die je misschien wel cadeau kunt geven. Voor welke stud oorbellen ga jij?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste sieradencollecties door de mooiste merken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! No spam, we promise.