Ontdek de mooiste ringen met een chaton zetting

Een chaton zetting is een veelgebruikte zettingstechniek om een diamant of andere edelsteen in een ring te plaatsen zodat deze veilig vast blijft zitten. Meestal is de edelsteen rond of ovaal van vorm en wordt deze zo geplaatst dat de steen boven het oppervlak van de ring uitsteekt.

Het doel van deze zetting is om de edelsteen goed te beschermen en tegelijkertijd om veel licht door te laten, zodat de edelsteen fantastisch straalt! 💍

Door deze manier van de edelsteen plaatsen, wordt er een soort “open venster” voor de edelsteen gecreerd. Vanuit verschillende hoeken is de edelsteen zo zichtbaar. Deze manier van ringen ontwerpen wordt veelal gebruikt in verlovingsringen, maar ook een subtiele ring met een kleine edelsteen ziet er zo supermooi en verfijnd uit.

Lees ook: Welke edelstenen bestaan er allemaal?

Ontdek jouw favoriete ring met een diamant of edelsteen

Voor als je heel specifiek op zoek bent naar een ring met een diamant of edelsteen kun je in deze blog de allermooiste ringen vinden. Zit jouw gewenste type ring of edelsteen er niet tussen, kijk dan zeker ook even in de webshop van het merk om de complete collecties te bekijken. Door een simpele klik op het sieraad in deze blog word je doorverwezen naar het merk. Happy shopping!