Moedermelk sieraden: uniek en persoonlijk

Wat een ongelooflijke ervaring is het moederschap toch! Het is een van de meest unieke en mooie momenten in het leven van een vrouw. Wil je deze kostbare herinnering voor altijd vastleggen in een sieraad dat je iedere dag draagt? Dan is een moedermelk sieraad misschien wel precies wat je zoekt.

Wat is een moedermelk sieraad?

Moedermelk sieraden komen het meest voor in de vorm van een moedermelk ring, maar een ketting, armband of bedel met moedermelk kan ook! Het sieraad kan worden gemaakt van verschillende soorten metaal zoals zilver, goud en roségoud. In de ring wordt moedermelk gedaan dat je opstuurt naar de edelsmid/webshop waar je jouw moedermelk sieraad wil bestellen.

Waarom zou je kiezen voor een moedermelk sieraad?

Moedermelk sieraden bieden een unieke manier om de band tussen een moeder en haar kind te vereeuwigen. Het is een prachtig en persoonlijk sieraad dat kan worden doorgegeven aan toekomstige generaties.

Hoe wordt een moedermelk sieraad gemaakt?

Voordat het productieproces begint, moet de moedermelk worden behandeld en geconserveerd. Dit wordt gedaan door de moedermelk te mengen met een conserveermiddel en vervolgens in te vriezen. Het bevroren moedermelkmonster wordt dan vermalen tot een fijn poeder en gemengd met een bindmiddel, zoals hars. Het mengsel wordt vervolgens in een mal gegoten en uitgehard. Het resulterende stuk wordt vervolgens gepolijst en afgewerkt om het gewenste uiterlijk te bereiken in de ring, ketting of armband.

Hoeveel moedermelk is nodig voor een sieraad?

Voor het maken van een moedermelk sieraad is slechts een kleine hoeveelheid moedermelk nodig. Meestal is 5 tot 15 ml voldoende om een ​​ring, hanger of armband te maken. Het is belangrijk om te weten dat de moedermelk niet wordt beschadigd tijdens het productieproces, dus het resterende materiaal kan worden bewaard als je dat wilt.

Hoe werkt het opsturen van de moedermelk?

Bij alle sieradenmerken waar je een moedermelk sieraad kunt bestellen is de eerste stap om een keuze te maken en je bestelling te plaatsen. De vervolgstap is het opsturen van de moedermelk. Dit mag verse moedermelk zijn of bevroren moedermelk. Sommigen merken sturen een melkkit toe waarin je een buisje en sealzakje vindt, bij anderen kun je in een klein bakje de moedermelk doen en deze opsturen. Kijk dus goed naar wat jouw wensen zijn en kies de juiste shop die bij jou past.

Hoe lang duurt het voordat het moedermelk sieraad klaar is?

Na ontvangst van je moedermelk wordt jouw gekozen sieraad gemaakt. We hebben verschillende levertijden opgezocht en ontdekt dat het gemiddeld zo’n zes weken, vanaf het moment dat de moedermelk binnen is, gereed zal zijn.

Moedermelk sieraden versieringen

De moedermelk ring, ketting of armband kan ook worden versierd met edelstenen, zoals diamanten of opalen, om het sieraad nog specialer te maken. De kleur aanpassen kan ook! Sommige sieradenmerken verwerken de moedermelk bijvoorbeeld met emaille (gebakken glas) waardoor het sieraad van lichtblauw tot donkergroen verwerkt kan worden.

Een moedermelk sieraad cadeau doen

Newly moms kunnen natuurlijk zelf op zoek gaan naar edelsmeden en sieradenmerken die moedermelk ringen en kettingen maken, maar zo’n persoonlijk cadeau geven kan natuurlijk ook! Ben je op zoek naar verschillende aanbieders, klik dan door deze blog om de stijl van jouw vrouw of vriendin te ontdekken. Je kunt de bestelling doen en wat moedermelk aan je vriendin vragen of misschien, als je het helemaal als verrassing wilt houden, aan de partner. Haar op een subtiele manier wijzen op deze blog kan natuurlijk ook. Dan merk je direct aan haar reactie of ze het een leuk idee vindt. 🍼

Plaats een reactie