Opaal sieraden: de edelsteen die je leven kleurt

Opaal is een van de meest geliefde edelstenen ter wereld. De steen is bekend om zijn prachtige kleurenspel, dat lijkt te veranderen als je hem beweegt. Opalen worden al eeuwenlang geassocieerd met geluk, liefde en harmonie. Als je dus op zoek bent naar een steen die je leven opfleurt, dan zijn opaal sieraden een perfecte keuze!

De geschiedenis van opaal sieraden

De geschiedenis van opaal sieraden gaat terug tot de oudheid. Opalen werden al door de Maya’s en Azteken gewaardeerd om hun schoonheid en hun krachten. In de Romeinse tijd werden opalen gezien als een geschenk van de goden en werden ze gedragen om geluk en bescherming te brengen.

In de middeleeuwen werden opalen vooral gedragen door royalty en aristocraten. De steen werd gezien als een symbool van macht en status. In de Renaissance werd opaal steeds populairder en werd de steen gedragen door mensen van alle lagen van de bevolking.

De kenmerken van opaal sieraden

Opal is een SiO2-polymorf, wat betekent dat het een variant is van siliciumdioxide. Opalen zijn eigenlijk gehydrateerd kwarts, wat betekent dat ze water bevatten. Dit water geeft de steen zijn prachtige kleurenspel. Opaal sieraden zijn er in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart, grijs, blauw, groen en roze. De kleur van een opaal wordt bepaald door de hoeveelheid water die de steen bevat. De meeste opalen hebben een mix van verschillende kleuren.

De opaal edelsteen is een relatief zachte steen, met een hardheid van 5,5 tot 6,5 op de schaal van Mohs. Dit betekent dat opalen kwetsbaar kunnen zijn voor krassen en breuk. Het is daarom belangrijk om opalen voorzichtig te behandelen.

De voordelen van het dragen van opaal sieraden

Opaal wordt al eeuwenlang geassocieerd met geluk, liefde en harmonie. De steen wordt ook gezien als een steen die bescherming biedt tegen negatieve energie. Opaal wordt ook geassocieerd met de volgende voordelen:

Gelukkige relaties

Opalen worden gezien als een steen die liefde en harmonie bevordert in relaties. Wil je jouw liefdesrelatie of relatie met vrienden versterken en daar graag een sieraad bij dragen ter ondersteuning? Kies dan zeker voor de opaal edelsteen.

Inzicht en wijsheid

Opalen worden gezien als een steen die inzicht en wijsheid bevordert. Bevorder je spirituele groei en draag opaal sieraden voor meer wijsheid.

Creativiteit

Opalen worden gezien als een steen die creativiteit en verbeeldingskracht bevordert. Ontwikkel je artistieke talenten en kies voor opaal.

Shop jouw favoriete opaal sieraden

Net zoals van andere edelstenen kun je van opaal alle type sieraden vinden zoals opaal ringen, armbanden, kettingen en oorbellen. Een aantal van de mooiste opaal kettingen en andere accessoires hebben we voor je uitgelicht in deze blog. Staat jouw favoriete sieraad hier niet tussen? Kijk dan zeker ook even verder in de webshop van het sieradenmerk om nog meer opaal oorbellen, ringen, kettingen en armbanden te ontdekken. Happy shopping! 🤍

Beeld: Linda’s Opal