Worden chunky parels dé sieradentrend van de zomer?

Wij denken dat chunky parels het helemaal gaan maken, want 2024 is het jaar van de gedurfde sieraden. Met de zomer in aantocht is het tijd om de sieradentrends voor het komende seizoen te verkennen.

De charme van parels

Parels stralen een onmiskenbare zomerse sfeer uit. De tijdloze elegantie van parels is al decennia lang populair, van Audrey Hepburn’s iconische parelketting in Breakfast at Tiffany’s tot de klassieke parels van Grace Kelly. Hun allure is onverwoestbaar.

Trends evolueren echter constant. Hoewel parels altijd een plaats in de mode zullen behouden, zien we nieuwe trends opkomen. Zoetwaterparels zijn momenteel erg in trek, en wij voorspellen dat chunky parels de volgende grote trend zullen zijn.

De opkomst van chunky sieraden

De chunky-trend heeft al enkele jaren een prominente plek in de mode. Het begon met chunky laarzen en sandalen, die een statement maakten met hun robuuste uitstraling. Deze trend verspreidde zich naar truien, die ook omvangrijker werden. Nu zien we dezelfde evolutie bij sieraden.

Waar minimalistische sieraden jarenlang populair waren, zien we nu een verschuiving naar maximalistische ontwerpen. Voeg daar parels aan toe en je hebt een nieuwe trend: chunky parels. Een aantal merken uit Nederland dat deze trend al hebben omarmd vind je in deze blog.

Chunky parels stylingtips

Parels zijn ideaal voor de zomer, maar kunnen het hele jaar door gedragen worden.

Voor een feestje zijn grote parelsieraden perfect. Maak er een showstopper van met een pearl choker, vooral mooi bij een strapless jurk, of draag je haar in een knot om je pareloorbellen te laten shinen.

Wil je je parels naar kantoor dragen? Doen! Houd je outfit simpel voor een stijlvolle look. Een klassieke jeans, een witte button-up blouse en een prachtige parelketting zijn altijd een goede keuze. Een simpele outfit zorgt ervoor dat je parels – of het nu een ketting, armband, oorbellen of ring is – extra opvallen.

Heb je een favoriet type parel?

Je ontdekt in deze blog al verschillende soorten parelsieraden, maar wist je ook dat er meerdere soorten parels zijn? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Vind je dus de chunky parels toch net iets te groot, dan kun je ook voor subtielere parelsieraden gaan. Er is voor iedereen wel een geweldig parelsieraad te ontdekken.