Kleurverschil in gouden sieraden uitgelegd

Er zijn veel verschillende karaats beschikbaar, waaronder 9, 14, 18 en 24 karaat goud. Maar waarom zit er een kleurverschil tussen deze verschillende soorten gouden sieraden?

Het antwoord ligt in de legering die wordt gebruikt om de verschillende soorten gouden sieraden te maken. Goud is zacht en niet geschikt voor sieraden, dus andere metalen, zoals zilver en koper, worden toegevoegd om het goud harder te maken en de sieraden meer stevigheid te geven.

De verschillen tussen 9, 14, 18 en 24 karaat goud

9 karaat goud bevat 37,5% goud en 62,5% andere metalen. Hierdoor is het goud lichter van kleur en minder waardevol dan 18 of 24 karaat goud. 14 karaat goud bevat 58,5% goud en 41,5% andere metalen, 18 karaat goud bevat 75% goud en 25% andere metalen, terwijl 24 karaat goud puur goud is zonder andere metalen toegevoegd. Hierdoor is 24 karaat goud de meest waardevolle en heeft het de meest intense gouden kleur.

Intense gouden kleur

Als je op zoek bent naar een gouden sieraad met een intense gouden kleur, ga dan voor 24 karaat goud. Als je een budgetvriendelijke optie wilt, ga dan voor 9 of 14 karaat goud. Onthoud dat hoe hoger de karat, hoe hoger de waarde en hoe intenser de gouden kleur. Kies de karaat die het best bij jou past en waar je het meest blij van wordt!

Plaats een reactie