Ontdek de meest bijzondere duurzame sieraden uit eigen land (deel 2)

Duurzame sieraden uit Nederland zijn hot! Met meer dan 1300 verschillende merken met ieder een eigen webshop, zitten er veel duurzame parels tussen die je echt moet ontdekken.

Supercreatieve en duurzame merken uitgelicht

Niet alleen door de bijzondere materialen, maar ook door het creatieve proces vallen deze merken enorm op. Eerder schreven we al deel 1 over vijf merken die er echt uitspringen, maar dit zijn zeker niet de enigen. Ontdek jouw nieuwe favoriete ring, armband, ketting of geweldig paar oorbellen bij een van deze inspiratievolle brands.

1. Duurzame sieraden door te haken

Deze geweldige sieraden van Cindel Jewels worden gemaakt door een techniek dat micro haken heet. De allermooiste, unieke sieraden met mooie kleuren en bijzondere ontwerpen vind je bij dit fantastische merk. En wat het helemaal leuk maakt, de sieraden worden allemaal met de hand gemaakt door de eigenaresse. Geweldig toch?

2. Armbanden van oude brandslangen en fietsbanden, ja echt!

Zo bijzonder, deze armbanden van het merk Bendl worden gemaakt van oude brandslangen en fietsbanden. De collectie biedt een opvallende mix van kleuren en patronen. De gun metal haaksluiting geeft deze armbanden nog wat extra stoers. Met verstelbare sluitingen en een breedte van 1 cm passen deze armbanden perfect om elke pols. De mogelijkheid om de lengte aan te passen met de meegeleverde inbussleutel maakt ze ideaal als cadeau. Je vindt bij Bendl ook andere producten zoals riemen, tassen, sleutelhangers en placemats. Gaaf toch?

3. Designs uit Amsterdam, gemaakt in Portugal

Bound Studios creëert sieraden met Europees vakmanschap en gerecyclede materialen: elk accessoire is zorgvuldig vervaardigd in Portugal met gerecycled sterling zilver en gerecycled goud, waardoor afval wordt geminimaliseerd en de impact op het milieu wordt verminderd. Dit zorgt voor een lagere CO2-voetafdruk en een verantwoord beheer van hulpbronnen. Het welzijn van onze planeet en haar bewoners wordt ook gewaarborgd, wat tot uiting komt in elke stap van BOUND. Ze gebruiken gerecyclede materialen en in het laboratorium gekweekte kristallen om de mijnen en daarmee onze planeet met rust te laten.

4. Sieraden gemaakt met moedermelk

Een met de hand gemaakte ring of hanger om jouw borstvoeding avontuur te vereeuwigen, wat mooi dat het bestaat! Mom Journey maakt moedermelksieraden, speciaal voor jou. Op de website kun je heel gemakkelijk de ring, hanger of oorbellen naar keuze bestellen waarna de instructies en de kit volgen om het melk op te sturen. Na een aantal weken heb je jouw gepersonaliseerde sieraad om je vinger, hals of zelfs oren. Voor altijd bij je. Prachtig toch?

Shop jouw favoriete duurzame sieraden via SRDN

Heb je al bekende merken ontdekt of nieuwe favorieten gevonden? Verken eenvoudig meer ringen, oorbellen, kettingen en armbanden door op jouw favoriete sieraad te klikken. Met een steeds wisselend aanbod en prachtige collecties vind je gegarandeerd iets dat je aanspreekt. 💍

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste duurzame sieraden of andere blogs? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! No spam, we promise.