Zonder sieraden slapen: dit is waarom

Je denkt er ’s avonds voor het slapen vast niet altijd of zelfs nooit aan, het afdoen van je sieraden. Maar wist je dat het best gevaarlijk voor je gezondheid kan zijn als je met sieraden gaat slapen? Daarnaast is het ook nog eens slecht voor je ketting, armband, oorbellen en ringen. Wij leggen je uit hoe het zit.

Slapen met je sieraden: doe het liever niet!

Slapen met sieraden kan meer kwaad dan goed doen! Denk aan vervelende irritaties of zelfs kleine wondjes die kunnen ontstaan. Oorbellen die je oren irriteren, ringen die je vingers afknellen, en kettingen die te strak om je nek zitten en je adem benemen. Dat wil je toch niet riskeren?

Bescherm je kostbare sieraden

Slapen met sieraden kan ook vervelende gevolgen hebben voor de sieraden zelf; ze kunnen in de war raken met je haren, beddengoed, nachtkleding en bijvoorbeeld steentjes verliezen. Bewaar ze daarom veilig in een sieradendoosje, zodat ze onbeschadigd blijven. Vermijd ook het gebruik van crèmes, schoonmaakmiddelen of doucheproducten als je de sieraden draagt. Dus doe ze niet alleen af als je gaat slapen maar ook voordat je gaat douchen, schoonmaken en zwemmen. Je zult versteld staan van hoe lang ze mooi blijven als je ze een beetje extra liefde geeft.

Kun je écht niet zonder je sieraden slapen? Kies dan voor roestvrij staal

Als je vaak vergeet om je sieraden af te doen of per se met sieraden wilt slapen, kies dan voor roestvrij staal. Bij roestvrij staal hoef je je geen zorgen te maken of snelle slijtage én sieraden van roestvrij staal zijn vaak hypoallergeen. Je huid ervaart zo geen irritaties. Oké, ze buigen misschien niet mee met je lichaam, maar dat is een kleinigheidje vergeleken met de voordelen!