Een ring voor mannen. Hoe draag je hem?

Een mannenring kan dé perfecte aanvulling op jouw outfit zijn. Maar hoe draag je een ring voor mannen? Hoe houd je het stijlvol? Hoeveel ringen draag je? En hoe combineer je ze met de rest van je outfit? Met deze tips weet jij precies hoe je als man je ringen mooi en smaakvol kunt dragen.

Welke ringen voor mannen zijn er?

Ringen zijn er in alle soorten en maten. Zo kan de ene herenring bijdragen aan een stoer en uitgesproken karakter zoals een zegelring, terwijl de ander meer elegant en subtiel is. Welke ring je ook kiest; dik of dun, goud of zilver, het mag duidelijk zijn dat dit accessoire zeker van meerwaarde is. Kies uit verschillende opties welke ring je het mooist vindt of combineer meerdere ringen met elkaar.

De hand waaraan je de ring draagt

Verlovingsringen worden vaak aan de rechterhand gedragen, waarbij trouwringen meestal links gedragen worden. Er zijn geen strikte richtlijnen aan welke hand je een ring per se moet dragen. Wel is het handig om rekening te houden met dat je vaak handen schudt met rechts en daarom misschien beter aan je linkerhand ringen kunt dragen. De rechterhand is de ‘actieve’ hand, terwijl je linkerhand wordt gezien als de hand die aansluit bij je overtuigingen en creatieve kant.

Om welke vinger draag je een herenring?

Easy, je kunt een ring om ál je vingers dragen. Zelfs om je pink en duim. De ringvinger is allang niet meer uitsluitend bedoeld voor een trouwring en beide ringvingers mogen gebruikt worden om andere ringen aan te dragen. Kortom: draag ringen om de vingers waar je ze zelf het mooist vindt staan.

Ben je een beginnend ringdrager? Dan kun je misschien het beste starten met een wat ingetogener exemplaar en kiezen voor je ringvinger of middelvinger. Wil je juist meer opvallen? Probeer wat verschillende ringen uit en voel aan wat het meest prettig is.

De betekenis van je vingers

Een korte uitleg over de betekenis van iedere vinger:

  • Aan je pink draag je vaak een kleiner exemplaar. Toch valt deze meer op, aangezien je pink aan het uiteinde van je hand zit.
  • De ringvinger is de meest favoriete ring-draag-vinger, en nee, het hoeft niet per se een trouw- of verlovingsring te zijn.
  • Een ring om je middelvinger zie je niet vaak, hij zit namelijk vaak in de weg bij alledaagse handelingen.
  • Je wijsvinger gebruik je vaak. Vroeger werden hier veel zegelringen aan gedragen. Doorgaans draag je hier ringen aan die je van familie of een vereniging krijgt.
  • Je duim representeert rijkdom. Hier kan je dus ook een grote mannenring aan dragen, die jouw macht en succes symboliseert.

Hoeveel ringen kun je tegelijk dragen?

Hoeveel ringen je draagt, ligt helemaal aan jouw stijl en het moment. Zelf zijn wij groot fan van meerdere ringen combineren. Wil je meerdere ringen dragen en het toch subtiel houden, draag dan bijvoorbeeld aan de ene hand twee ringen (ringvinger en middelvinger) en aan de andere hand één ring (ringvinger).

Mag het wat meer outgoing zijn, kun je er eigenlijk zoveel dragen als je wil. Wij geven je graag wat tips en advies, maar jij mag beslissen!

Hoe combineer je meerdere ringen?

Grofweg heb je twee soorten ringen: statementringen (wat meer opvallende, grove ringen) en basic ringen (wat meer subtiele, elegante ringen). Je combineert meerdere ringen het mooist door een mix te maken van statementringen en basic ringen. Verdeel je ringen bovendien over beide handen.

Een paar stijltips:

  • Wil je het subtiel houden, draag dan twee statementringen niet naast elkaar. Laat liever een vinger vrij tussen twee statementringen in of draag er een basic ring tussenin. Je kunt er ook voor kiezen maar één statementring per hand te dragen.
  • Een statementring doet het vrijwel altijd goed naast een basic ring.
  • Basic ringen kun je over het algemeen makkelijk naast elkaar dragen.
  • Speel met ringbreedtes en verschillende vormen: een combinatie van brede en smalle ringen en verschillende vormen is vaak het mooist.
  • Je kunt ook nog spelen met hoogtes: door een ring boven de knokkel toe te voegen, creëer je een stijlvolle, aangeklede hand.

Draag je ring(en) waar en wanneer je wilt

Draag je graag dezelfde ringcombinaties tijdens feestjes, maar ook op je werk? Zeker doen! Jouw persoonlijke stijl mag altijd gezien worden. Of kies je er graag voor om je statement ringen tijdens je kantoorbaan thuis te laten en het te houden bij een basic ring? Begrijpen we ook. Draag waar je je comfortabel bij voelt en bekijk iedere dag welke accessoires passen bij je mood.

ring voor mannen

Shop de mooiste herenringen

Heb je in deze blog een ring gezien die je graag wil kopen? Klik dan op het sieraad en we verwijzen je (gratis) naar de webshop waar je hem kunt vinden. Ontdek je toch niet dé ring die je mooi vindt, maar vind je wel een variant dat je aanspreekt? Kijk dan zeker ook even verder in de webshop van het sieradenmerk, want vaak is het aanbod bij je nieuwe favoriete merk groter dan dat je in deze blog ziet. Happy shopping!

Plaats een reactie