Dit zijn de mooiste handgemaakte sieraden uit eigen land

Alle handgemaakte sieraden zijn uniek. Zelfs als een merk een beperkte oplage maakt van een sieraad, zul je altijd subtiele verschillen treffen. Des te leuker om een sieraad te shoppen dat met de hand en heel veel liefde is gemaakt door een supercreatieve en enthousiaste sieradenondernemer. Are we right? Ontdek de mooiste met de hand gemaakte sieraden van Nederlandse makers en shop snel jouw favoriet (voordat ‘ie weg is)!

Hoe worden handgemaakte sieraden gemaakt?

Ieder sieradenmerk zal zijn eigen methode hebben om handgemaakte sieraden te creëren. De een werkt met een specifiek materiaal voor de hele sieradencollectie, een ander merk zal zich focussen op een aantal edelstenen of een bepaalde werktechniek zich eigen hebben gemaakt. Veel sieradenmerken delen hun eigen verhaal op hun websites en ook vind je vaak bij de productomschrijving exact terug welke materialen er zijn gebruikt en andere benefits voor jou. Zo ontdek je waar de sieraden exact zijn gemaakt (dit kan bijvoorbeeld ook in Bali of andere landen zijn, waarna de sieraden naar Nederland worden verzonden om vanuit hier te worden verkocht), maar soms zie je op social media achter de schermen ook beelden terug van een sieradenmerk waarbij echt vanuit de woonkamer wordt gewerkt. Zo leuk dat het enorm divers is en je dus kunt kiezen uit verschillende stijlen en van diverse creators.

Wat zijn de voordelen van het kopen van handgemaakte sieraden?

Een groot voordeel van handgemaakte sieraden is dat je vaak rechtstreeks bij de maker koopt. Dit niet alleen steunt kleine bedrijven en kunstenaars, maar zorgt ook voor een veel persoonlijkere ervaring. Elk stuk draagt een verhaal met zich mee, vaak geïnspireerd door de persoonlijke ervaringen of de culturele achtergrond van de maker. Bovendien kun je meestal verwachten dat handgemaakte sieraden met duurzamere materialen en technieken worden vervaardigd, wat de levensduur van je sieraad ten goede komt.

Hoe kan ik de echtheid van handgemaakte sieraden verifiëren?

Bij het kopen van handgemaakte sieraden is het belangrijk om de authenticiteit te controleren. Dit kun je doen door te vragen naar de oorsprong van de materialen, het productieproces en de achtergrond van de maker. Veel makers zullen certificaten van echtheid bieden, vooral als ze met kostbare materialen werken.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van handgemaakte sieraden?

Let bij het kiezen van handgemaakte sieraden op de kwaliteit van de materialen en de afwerking. Pas als je de sieraden thuis ontvangt kun je dit doen, dus kijk meteen als je je pakketje hebt ontvangen naar de afwerking, stevigheid van sluitingen en de kwaliteit. Het is belangrijk om sieraden te kiezen die niet alleen mooi zijn, maar die ook bestand zijn tegen dagelijks gebruik, vooral als je van plan bent ze vaak te dragen.

Shop jouw handgemaakte sieraden bij deze te gekke merken

Bij SRDN vind je een uitgebreide collectie handgemaakte sieraden van Nederlandse merken. Of de sieraden nu met de hand worden gemaakt in Nederland of in samenwerking met ambachtslieden in Portugal of Bali, je vindt vast een geweldige armband, ketting, ring of paar oorbellen bij een van deze labels. Voor welk sieraad ga jij?