Ontdek de mooiste wearables om contactloos te betalen

Contactloos betalen met je ring of armband, klinkt dat niet tof? Met een wearable ring of armband met geïntegreerde NFC-chip wordt betalen wel heel gemakkelijk! Nooit meer zoeken naar je pinpas of telefoon én fashion en functionaliteit worden perfect gecombineerd. Ontdek alles over contactloos betalen met je sieraad, hoe het werkt en bij welke Nederlandse merken je deze futuristische accessoires kunt vinden.

Wat is een wearable ring of armband?

Een contactloze ring of armband is een sieraad met een geïntegreerde NFC-chip (Near Field Communication). Deze technologie maakt het mogelijk om betalingen te doen zonder fysiek contact met een pinautomaat. De ring is gekoppeld aan jouw betaalaccount, wat het hele betaalproces naadloos en veilig maakt.

Hoe werkt betalen met een contactloos sieraad?

Het gebruik van een contactloze ring of armband is heel simpel:

  1. Houd de wearable binnen een paar centimeter van het apparaat.
  2. Betaling wordt geactiveerd: De NFC-chip in de ring of armband communiceert met het pinautomaat en voert de betaling uit.
  3. Betaling is voltooid: In een oogwenk is je betaling verwerkt, zonder gedoe met pasjes of telefoons.

Dit gemak maakt het contactloos betalen met een ring of armband een perfecte oplossing voor als je snel een betaling in de supermarkt of winkel wil doen. Je hoeft je telefoon of portemonnee niet meer te zoeken én hebt je handen vrij voor je boodschappen.

De toekomst van wearables als sieraden

Naast betalingen kunnen contactloze sieraden ook andere handige functies hebben. Zo kun je bijvoorbeeld je digitale visitekaartje opslaan in een NFC-sieraad. Houd je hand dicht bij de telefoon van iemand anders en je contactgegevens worden automatisch gedeeld. Dit is ideaal voor tijdens het netwerken en business borrels​.

Waar worden contactloze sieraden van gemaakt?

Contactloze sieraden zoals ringen worden vaak gemaakt van duurzame en stijlvolle materialen zoals keramiek of siliconen. Een keramische ring met een geïntegreerde betaalchip biedt niet alleen een moderne look, maar is ook robuust en slijtvast. Contactloze armbanden kunnen van meerdere materialen gemaakt worden, zoals een mooie band van vegan leer of een edelmetaal als zilver of goud.

Waar vind je de mooiste wearables?

Er zijn verschillende merken en webshops waar je contactloze sieraden kunt kopen. Vooral in het buitenland vind je veel merken die hierin vooroplopen. Maar ook in Nederland ontdek je steeds meer wearables, zoals deze armbanden en ringen:

Shop jouw favoriete contactloze sieraad

Contactloos betalen met je sieraad is de perfecte combinatie van mode en technologie. Of je nu kiest voor een stoere, keramische ring of een armband met een mooie vegan leren of zilveren band, je bent verzekerd van gemak én een handige helper ineen.