Een sterrenbeeld sieraad, iets voor jou?

Ben je op zoek naar een sterrenbeeld sieraad voor jezelf of juist een sieraad voor je vriend(in) om een persoonlijk cadeau te geven? Lees dan meer over sterrenbeelden en ontdek de meest prachtige accessoires van bekende Nederlandse merken.

Ieder sterrenbeeld heeft verschillende eigenschappen

Jouw sterrenbeeld zegt veel over wie je bent. Of je nu een gedreven Ram of een evenwichtige Weegschaal bent, elk teken brengt zijn unieke kwaliteiten mee. Wat het nog interessanter maakt, is dat de sterrenbeelden zijn gegroepeerd onder vier elementen die verrassend goed met elkaar matchen.

Dit zijn de vier elementen:

Als vuurteken (Ram, Leeuw, Boogschutter) ❤️ ben je altijd op zoek naar mogelijkheden. Routine is niet jouw ding, want jij hebt vrijheid nodig. Jij past goed bij de elementen vuur en lucht.

Als aardeteken (Stier, Maagd, Steenbok) 💚 wil je graag zekerheid in je leven en moet je even wennen aan nieuwe situaties. Je past daarom goed bij de elementen aarde en water.

Als luchtteken (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) 🤍 probeer je alles logisch te begrijpen en zoek je zekerheid in feiten. Je vindt rust in logica en past goed bij de elementen lucht en vuur.

Als waterteken (Kreeft, Schorpioen, Vissen) 💙 handel je op je gevoel en vind je rust als je emoties een plek kunt geven. Je past daarom goed bij de elementen water en aarde.

De betekenis per sterrenbeeld:

Sterrenbeeld sieraad Ram (21 maart t/m 20 april)

Je bent een geboren leider en doorzetter met een avontuurlijke mindset. Je bent ook een goede vriend(in) die altijd klaarstaat om anderen te helpen, beschermen en aan te moedigen. Maar… Als Ram kun je soms wat agressief overkomen als je niet krijgt wat je wilt. Je kan ook snel verveeld raken en altijd op zoek zijn naar nieuwe projecten om je energie in te steken. Maar zodra je iets hebt gevonden waar je passie voor voelt, ben jij niet te stoppen.

Kortom, als Ram ben je ondernemend, zelfverzekerd, enthousiast, optimistisch, avontuurlijk, impulsief, ongeduldig en ja, soms ook wat kortaf.

Bij sterrenbeeld Ram passen de volgende edelstenen:

Agaat, Amethist, Carneool, Granaat, Koraal, Hematiet, Larvikiet, Jaspis en Zonnesteen

Sterrenbeeld sieraad Stier (21 april t/m 21 mei)

Met een enorm doorzettingsvermogen geef jij nooit op, zelfs als anderen afhaken. Je hebt oog voor signalen uit je omgeving en geniet van prachtige decoraties en kleuren. Geen wonder dat je woning altijd prachtig is ingericht!

Je bent nuchter en schijnwerpers zijn niet je favoriet. Tegenover vreemden kun je wat verlegen lijken en soms botst je koppigheid met andere sterke persoonlijkheden. Maar dat is oké, want je bent betrouwbaar en zorgt voor de mensen waar je om geeft.

De eigenschappen van een Stier zijn indrukwekkend: Trouw, geduldig, betrouwbaar, doorzetter, down to earth, koppig en een beetje materialistisch.

Bij sterrenbeeld Stier passen de volgende edelstenen:

Agaat, Aquamarijn, Aventurijn, Carneool, Citrien, Goudsteen, Malachiet, Koraal,
Lavasteen, Rozenkwarts, Turkoois en Zonnesteen

Sterrenbeeld sieraad Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Hi there, energieke Tweelingen! Als intelligent en aanpasbaar persoon ben je altijd klaar voor elk scenario en elke persoon die je pad kruist. Je nieuwsgierige aard trekt je naar allerlei gebeurtenissen. Soms wordt je nieuwsgierigheid wat overweldigend. De sleur en routine maken je onzeker, en dat wil je koste wat kost vermijden. Als vriend ben jij gul en breng je graag tijd door met de mensen waar je om geeft. Dankzij jouw aanpassingsvermogen zullen vrienden je vaak om advies vragen. Jij bent een sociaal wezen, maar af en toe heb je wat tijd voor jezelf nodig.

Nieuwe situaties en mensen inspireren je, maar brengen ook zenuwen met zich mee. Verveling overvalt je soms snel, waardoor je altijd op zoek bent naar nieuwe prikkels. Deze tegenstellingen maken jou uniek.

Herken je jezelf in deze eigenschappen? Veelzijdig, snel, creatief, flexibel, besluiteloos, grappig, slim, ondernemend, impulsief en soms oppervlakkig.

Bij sterrenbeeld Tweelingen passen de volgende edelstenen:

Aquamarijn, Bergkristal, Citrien, Howliet, Labradoriet, Parel, Tijgeroog, Turkoois en Unakiet

Sterrenbeeld sieraad Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

Kreeften hebben boeiende persoonlijkheden. Je hunkert naar comfort en veiligheid, maar verlangt tegelijkertijd naar avontuur en nieuwe ervaringen. Je bent krachtig, maar verschuilt dit vaak achter een schild. Mensen moeten moeite doen om je ware zelf te zien. Vertrouwen kost tijd, zelfs bij de mensen die je het meest vertrouwt.

Je bent een verzorger in de dierenriem, trouw en gericht op vriendschappen. Je helpt graag en luistert naar anderen. Je hebt een groot hart en bent enorm zorgzaam.

Dit zijn de kenmerken van een Kreeft op een rij: vriendelijk, flexibel, gevoelig, trouw, humeurig, zorgzaam, aanhankelijk, betrouwbaar en soms te kritisch op jezelf.

Bij sterrenbeeld Kreeft passen de volgende edelstenen:

Aventurijn, Carneool, Citrien, Jaspis, Koraal, Labradoriet, Maansteen, Opaliet, Parel en Unakiet

Sterrenbeeld sieraad Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

Jij als Leeuw bent gepassioneerd en strijdlustig. Je houdt vast aan je afspraken en verwacht dat ook van anderen. Je respecteert meningen, maar buigt niet voor anderen. Eigenzinnigheid is een kenmerk van je sterke wil. Je kunt eigenwijs lijken, maar je bent trots op je imago.

Onafhankelijkheid siert je en je deelt graag je successen met anderen. Je houdt niet van eenzaamheid. Je positieve instelling helpt anderen door moeilijke tijden heen.

Je eigenschappen als Leeuw: zelfverzekerd, ijdel, gul, eigenwijs, loyaal, dramatisch, ijverig, overheersend, aanmoedigend en zelfingenomen.

Bij sterrenbeeld Leeuw passen de volgende edelstenen:

Aventurijn, Bergkristal, Citrien, Goudsteen, Granaat, Koraal, Lapis lazuli, Labradoriet,
Larvikiet, Onyx, Rozenkwarts, Tijgeroog en Zonnesteen

Sterrenbeeld sieraad Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Maagden zijn eerlijk en puur. Je gaat voor oprechtheid en hebt goede bedoelingen. Soms kom je koel over, omdat je meer vertrouwt op logica dan emotie. Emoties tonen is niet je sterkste punt; je trekt je eerder terug.

Je bent een eerlijke, loyale vriend(in) die altijd klaarstaat om te helpen. Je streeft naar het verbeteren van het leven van anderen en bent betrokken bij het oplossen van problemen.

De eigenschappen van de Maagd: behulpzaam, afstandelijk, betrouwbaar, koppig, analytisch, precies, zorgvuldig, kieskeurig, grondig en aarzelend.

Bij sterrenbeeld Maagd passen de volgende edelstenen:

Amethist, Aquamarijn, Aventurijn, Citrien, Howliet, Jaspis, Lapis lazuli, Sodaliet,
Tijgeroog en Zonnesteen

Sterrenbeeld sieraad Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Weegschalen houden van spanning, avontuur en afwisseling. Ze hebben een uniek vermogen om zich in te leven in anderen en hechten veel waarde aan een gebalanceerd leven. Soms kunnen ze hun eigen gevoelens verbergen om de harmonie in de groep te bewaren, waardoor het voor anderen moeilijk kan zijn om te weten wat ze echt voelen. Hierdoor worden ze soms als besluiteloos ervaren.

Weegschalen zijn graag onder de mensen en staan bekend als degenen die een groep bij elkaar houden. Ze komen op voor degenen die oneerlijk behandeld worden en hebben een innerlijke rust die hen in staat stelt om alles vanuit een gunstig perspectief te bekijken. Weegschalen houden van discussiëren en willen graag de ware drijfveren van anderen begrijpen.

De eigenschappen van een Weegschaal: idealistisch, gebalanceerd, vreedzaam, elegant, ijdel, diplomatiek, gastvrij, oppervlakkig en soms onbetrouwbaar.

Bij sterrenbeeld Weegschaal passen de volgende edelstenen:

Aquamarijn, Jaspis, Lapis Lazuli, Malachiet, Obsidiaan, Onyx, Rozenkwarts, Parel,
Unakiet en Zonnesteen

Sterrenbeeld sieraad Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Als Schorpioen ben je erg ambitieus en vastberaden, je gaat er altijd voor de volle 100% voor om je doelen te bereiken. Je bent flexibel, eerlijk en weet anderen te overtuigen met feiten en argumenten. De wil om te winnen kan echter leiden tot angst om te falen, hoewel je dit goed kunt verbergen.

Je hecht veel waarde aan eerlijkheid en vertrouwen in vriendschappen. Als je iemand vertrouwt, ben je loyaal en zul je die persoon niet snel laten vallen. Het kan echter moeilijk voor je zijn om mensen te vergeven en te vergeten, wat een relatie kan beïnvloeden.

Schorpioenen zijn zeer onafhankelijk en vertrouwen op hun eigen instincten en gevoelens. Ze hebben de concentratie en vastberadenheid om nooit op te geven.

De eigenschappen van een Schorpioen: intelligent, wantrouwend, vastberaden, soms manipulatief, alert, inflexibel, loyaal, gepassioneerd, geobsedeerd en jaloers.

Bij sterrenbeeld Schorpioen passen de volgende edelstenen:

Aquamarijn, Jaspis, Lapis Lazuli, Malachiet, Obsidiaan, Onyx, Rozenkwarts, Parel,
Unakiet en Zonnesteen

Sterrenbeeld sieraad Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Als Boogschutter ben je optimistisch en avontuurlijk ingesteld. Je bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wilt jezelf blijven ontwikkelen. Dit kan ervoor zorgen dat je soms ongeduldig wordt als dingen niet snel genoeg gaan. Je bent eerlijk en recht door zee, soms zelfs een beetje tactloos. Hierdoor kunnen mensen zich beledigd voelen, ook al bedoelde je het niet zo.

Als vriend ben je loyaal en sta je altijd klaar voor anderen. Je houdt van gezelligheid en bent graag onder de mensen. Je kan soms wat afstandelijk overkomen, omdat je niet snel je emoties laat zien. Maar als je eenmaal bevriend bent, zal je er alles aan doen om de vriendschap te behouden. Je houdt niet van drama en vermijdt conflicten als het kan.

Dit zijn de eigenschappen van de Boogschutter: optimistisch, avontuurlijk, ongeduldig, eerlijk, tactloos, loyaal, gezellig, afstandelijk en vermijdend van drama.

Bij sterrenbeeld Boogschutter passen de volgende edelstenen:

Amethist, Citrien, Granaat, Labradoriet, Lapis Lazuli, Larvikiet, Maansteen, Obsidiaan,
Opaliet, Parel, Sodaliet, Tijgeroog en Turkoois

Sterrenbeeld sieraad Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Als Steenbok ben je erg ambitieus en geduldig. Je wil graag dat je leven betekenis heeft en hebt voor een lange tijd geduld om te bereiken wat je wil. Je wil graag het overzicht hebben en zal dus voorzichtig te werk gaan om dit overzicht te behouden. Veranderingen vind je moeilijk en hebt tijd nodig om je aan te passen aan een nieuwe situatie.

Je werkt gestructureerd en wil graag de controle hebben over situaties. Dit kan ervoor zorgen dat je soms opdringerig en eigenwijs overkomt. Voor je vrienden ben je loyaal en zal je altijd voor hen klaar staan als ze problemen hebben. Jij bent de perfecte persoon voor het maken van een nieuw plan, waardoor je vrienden zich weer beter gaan voelen.

Dit zijn de eigenschappen van de Steenbok op een rij: verantwoordelijk, gedisciplineerd, ambitieus, argwanend, vindingrijk, fantasieloos, rustig, zelfingenomen, betrouwbaar en geremd.

Bij sterrenbeeld Steenbok passen de volgende edelstenen:

Agaat, Bergkristal, Fluoriet, Granaat, Jaspis, Maansteen, Obsidiaan, Onyx, Parel,
Rozenkwarts en Unakiet

Sterrenbeeld sieraad Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Als waterman heb je een veelzijdige persoonlijkheid: soms ben je verlegen en geduldig, andere keren levendig en explosief. Maar wat alle watermannen gemeen hebben is een sterke wil. Je bent voortdurend op zoek naar je eigen weg, wat soms kan leiden tot eigenwijsheid en meningsverschillen. Op momenten wil je misschien alleen zijn, terwijl je op andere momenten juist graag onder de mensen bent.

Je hebt een sterke behoefte om anderen op te vrolijken en voelt je goed als zij zich goed voelen. Je wilt dingen graag op jouw manier doen en deze eigenwijsheid kan soms leiden tot rebelsheid. Ook als bewezen is dat er efficiëntere manieren zijn, blijf je vasthouden aan jouw manier van handelen. Maar je hebt altijd goede bedoelingen en bent van mening dat iedereen zijn eigen leven moet kunnen leiden.

De eigenschappen van de waterman zijn onder andere: origineel, slim, rebels, menslievend, creatief, eigenwijs, afstandelijk, sarcastisch en humoristisch.

Bij sterrenbeeld Waterman passen de volgende edelstenen:

Amethist, Aquamarijn, Aventurijn, Fluoriet, Goudsteen, Labradoriet, Larvikiet,
Maansteen, Malachiet, Parel, Rozenkwarts en Turkoois

Sterrenbeeld sieraad Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Als Vissen ben je het meest gevoelige sterrenbeeld van de dierenriem. Je leeft op je emoties en niet op je verstand, waardoor je soms rebels over kan komen. Jouw emoties zijn extreem, waardoor je je zowel erg vrolijk als extreem verdrietig kan voelen. Door het handelen op je intuïtie kan je onstabiel overkomen, maar in tegenstelling tot wat mensen kunnen denken, sta je sterk in je schoenen.

Je bent altijd bereid om een vriend in nood te helpen. Jouw inlevingsvermogen is groot, waardoor je je goed in iemands situatie kunt verplaatsen. Vriendschap is voor jou van lange duur, je zal niet snel iemand laten vallen. Je hebt ook de neiging om je terug te trekken in je droomwereld, maar dit zorgt juist voor jouw aangeboren creativiteit.

De eigenschappen van Vissen op een rij: toegewijd, besluiteloos, creatief, overgevoelig, accepterend, lui, liefdadig, dromerig en betrouwbaar.

Bij sterrenbeeld Vissen passen de volgende edelstenen:

Amethist, Aquamarijn, Fluoriet, Lapis Lazuli, Maansteen, Opaliet, Parel en Turkoois

Shop jouw eigen sterrenbeeld sieraad

Draag je jouw sterrenbeeld graag altijd bij je? Bekijk dan de verschillende sieraden die bij jouw sterrenbeeld passen en kies jouw favoriet. Scroll terug naar boven en neem een kijkje in de collecties van de Nederlandse sieradenmerken uit deze blog en vind het sieraad dat precies voor jou gemaakt is! ✨

Plaats een reactie