Welke oorbellen passen het best bij mijn gezicht?

Wist je al dat het dragen van sieraden die passen bij je gezichtsvorm een groot verschil kan maken in hoe je eruitziet? Of je nu een ovaal, hartvormig, rond of vierkant gezicht hebt, we hebben het perfecte advies voor jou. Lees snel verder en ontdek de mooiste oorbellen en kettingen die bij jouw gezichtsvorm passen.

Ovale gezichtsvorm

Als je een ovale gezichtsvorm hebt, behoor je tot de gelukkigen, want deze vorm wordt beschouwd als de meest veelzijdige. Ovale gezichten worden vaak gekenmerkt door een iets bredere voorhoofd en jukbeenderen, die geleidelijk smaller worden naar de kin toe. Sieraden die je gezichtsvorm flatteren zijn onder andere lange oorbellen zoals earthreads, smalle oorbellen en hoops. Deze sieraden benadrukken je verhoudingen en laten je gezicht stralen.

Hartvormige gezichtsvorm

Heb je een breder voorhoofd, is je gezicht smaller uitlopend naar de kin en liggen je jukbeenderen hoger dan bij een ovaal gezicht? Dan heb je een hartvormig gezicht. Deze vorm wordt soms als driehoekig beschreven. Draag sieraden die de nadruk leggen op het onderste, rondere deel zoals oorbellen die naar beneden toe breder uitlopen, zoals druppelvormige oorbellen of chandelier oorbellen. Deze stijlen helpen om je gezicht langer te laten lijken. Combineer de oorbellen met lange kettingen en hangers zodat je het accent op je decolleté legt en zo je kaaklijn kunt ‘verlengen’.

Probeer sieraden te vermijden die te veel nadruk leggen op het voorhoofd, zoals korte ronde oorbellen of chokers.

Ronde gezichtsvorm

Heb je een ronde gezichtsvorm met zachte contouren? Dan is het doel om je gezicht langer te laten lijken en de ronde vorm te verzachten. Ga voor langwerpige oorbellen, zoals langwerpige druppels, rechthoekige vormen en earthreads, die verticaal werken en je gezicht optisch verlengen. Statement oorbellen met lengte zijn ook een goede keuze. Kies bij voorkeur voor langere kettingen in plaats van korte, ronde hangers. Deze creëren een verticale lijn die je gezicht langer doet lijken.

Vermijd ronde oorbellen en korte, dikke halskettingen, omdat deze je gezichtsvorm meer benadrukken.

Vierkante gezichtsvorm

Vierkante gezichten hebben sterke, hoekige kenmerken, zoals een brede kaaklijn en een rechte haarlijn. Het doel bij het kiezen van sieraden is om de harde lijnen van het gezicht te verzachten. Kies voor ronde of ovale oorbellen, zoals hoops of oorstekers met ronde edelstenen. Deze vormen verzachten de sterke hoeken van je gezicht.

Lange, zachte halskettingen zijn ook ideaal omdat ze een gevoel van lengte creëren en de aandacht naar beneden leiden.

Vermijd vierkante of rechthoekige oorbellen, omdat deze de nadruk leggen op de hoekige kenmerken van je gezicht.

Ontdek je favoriete oorbellen bij Nederlandse merken

Of je nu een ovale, hartvormige, ronde of vierkante gezichtsvorm hebt, er zijn talloze mogelijkheden om je beste eigenschappen te accentueren. Bij het kiezen van je nieuwe favoriete sieraden is het dus slim om te kijken of de oorbellen jouw gezichtsvorm alleen maar versterken. Kies voor een sieraad hierboven om bij het merk nog meer soortgelijke earcandy te ontdekken.