De juiste kettinglengte bepalen doe je zo

Heb je een ketting op het oog of wil je ontdekken welke kettingen er allemaal zijn met precies de lengte die je zoekt? Dan is het belangrijk om te weten welke maten er allemaal zijn en hoe je ervoor zorgt dat je precies de juiste ketting vindt die bij je past.

Ontdek welke lengte ketting bij jou past

Om de juiste kettinglengte te bepalen kun je aan de hand van onderstaande afbeelding zien hoe een ketting van 38, 40, 42, 45, 50, 60 en 80 cm om je hals valt. Soms bevat een ketting ook een verstelbaar sluitinkje, waardoor je nog wat extra speling hebt.

De juiste kettinglengte bepalen doe je zo_ 1

Deze kettinglengtes worden het meest gedragen

Sieradenmerken maken een onderscheid in kettinglengtes tussen 30 (kleine choker) en 90 cm – altijd gemeten zonder hanger. Kettinglengtes tussen 40 en 50 cm worden het vaakst gedragen. Deze standaardlengte is de perfecte middenweg om een statement te maken in een subtiele stijl én deze lengtes passen ook goed bij ieder figuur. Kies voor een fijne ketting met een hangertje voor subtiliteit of ga voor kleur en grotere hangers voor een meer bold look.

Ontdek jouw favoriete kettinglengte

Heb je zin om iets anders te proberen en wil je bijvoorbeeld thuis bekijken hoe een choker of lange ketting je staat? Met een gekleurd cadeaulint kun je heel gemakkelijk voor de spiegel ontdekken welke maat het beste bij jou past.

Trendy: combineer verschillende kettinglengtes met elkaar

Combineren? Leuk! Kies voor een choker met een omvang van 30 tot 40 cm en combineer deze met een ultralange statement-ketting tussen de 70 en 90 cm. Probeer eens wat verschillende lengtes bij elkaar uit om jouw unieke stijl extra te benadrukken. Heb je dé ketting(en) gevonden die je zocht? Leuk! Tag @srdn.nl op Instagram of gebruik #srdn zodat we jouw keuze kunnen ontdekken.

Plaats een reactie