Een (gegraveerde) zegelring, iets voor jou?

Misschien associeer je een zegelring met vroeger, aan brieven die werden verzegeld met donkerrode lak en het gegraveerde familiewapen. Maar tegenwoordig zie je ze steeds vaker in een moderne stijl! Zegelringen hebben een eigentijdse uitstraling door de keuze van verschillende edelmetalen, steensoorten, kleuren, gravures en designs. Een zegelring kan dus zeker een waardevolle toevoeging zijn aan jouw look.

Zegelringen voor mannen en vrouwen

Je hebt zegelringen in allerlei varianten: goud, witgoud, roségoud – maar ook zilveren en platina zegelringen zijn populair. De zegelring is zeker niet alleen een sieraad voor mannen. Ook vrouwen die houden van bijzondere, aparte sieraden, dragen steeds vaker een zegelring. Waar mannen vaak kiezen voor een traditionele donkerblauwe of groene zegelsteen, zie je dat bij zegelringen voor vrouwen ook vaak andere kleuren gebruikt worden, zoals rood of lichtblauw. De zegelsteen in een zegelring voor mannen is vaak achthoekig of rond, waar de steen voor vrouwen juist vaak ovaal, rond of vierkant is.


Gravure: traditioneel en persoonlijk

Een zegelring heeft vaak een gravure. Die gravure kan in een zegelsteen staan of in het metalen gedeelte. Veel verschillende Nederlandse sieradenmerken bieden de mogelijkheid aan om een persoonlijke gravure toe te voegen aan de zegelring. Een inscriptie, initialen of misschien heb je zelfs een modern design gevonden of ontworpen; in overleg met de winkel waar je de zegelring wil laten maken kun je alle mogelijkheden en kosten bespreken.

Pinkring met zegel voor vrouwen

Zoek je een echt bijzonder sieraad? Dan is een zegelring die je om je pink draagt iets voor jou! Juist als je graag gaat voor statement pieces kun je door het dragen van een pinkzegelring je stoere, maar ook vrouwelijke kant laten zien. Superleuk ook als je er een samen met je beste vriendin of bijvoorbeeld moeder kunt dragen.

Zegelring traditie

Hoe modern vormgegeven ook, een zegelring vrouw is een sieraad dat altijd een vleugje traditie uitademt. Een zegelring gaat vaak over van generatie op generatie en symboliseert zo de verbinding tussen families uit het verleden, heden en toekomst. De ring moet dus van uitstekende kwaliteit zijn, want hij moet lang mee gaan.

Tips voor het kopen van een zegelring

Het is handig om vooraf te bedenken welke ring je precies wilt. Er zijn namelijk erg veel verschillende mogelijkheden en dus is het handig om rekening te houden met onderstaande tips:

  • Aan welke vinger wil je de ring dragen?
  • Wat is je ringmaat en moet je een maat groter nemen vanwege de grootte van je gekozen zegel?
  • Welk edelmetaal past bij jouw huidtint en andere sieraden?
  • Welke kleur en wat voor materiaal wil je gebruiken voor de zegelsteen?
  • Wat voor inscriptie wil je laten graveren in de zegelring?

Jouw favoriete zegelring kopen

We hebben als inspiratie verschillende zegelringen voor je in deze blog geplaatst, waar je op kunt klikken en via het sieradenmerk de zegelring kunt kopen. Voor welke ring ga jij?

Beeld: Pinky Promises

Plaats een reactie