Ontdek de mooiste geboortebloem sieraden

Waarschijnlijk ken je de geboortesteen sieraden al, maar wist je dat er ook geboortebloem sieraden zijn? We zochten voor je uit welke bloemen bij welke maand horen en wat hun betekenissen zijn. Wie weet ontdek jij zo wel je nieuwe favoriete sieraden met een prachtig viooltje of klaproos die perfect bij jou past!

Wat is een geboortebloem sieraad?

Een geboortebloem sieraad is een sieraad dat de specifieke bloem (of het ontwerp daarvan) draagt die geassocieerd wordt met de maand waarin iemand geboren is. Net zoals geboortestenen, waarbij elke maand een specifieke edelsteen heeft, heeft elke maand in bepaalde culturen en tradities ook een bijbehorende bloem. Deze bloemen hebben ook eigen symbolische betekenissen.

Een geboortebloem sieraad, iets voor jou?

De taal van bloemen is altijd in bloei. Er is een bloem voor elk seizoen, elk verhaal, elke gelegenheid en zelfs voor elke maand. Zoals elke persoon die op deze wereld wordt geboren, heeft elke bloem een magisch verhaal dat haar zo bijzonder en uniek maakt. Wat betekenen ze voor jou?

Geboortebloem van januari: Sneeuwklokje

In de koele maand januari verschijnt het sneeuwklokje als een zacht teken van hoop. De delicate witte bloemblaadjes symboliseren ook de wedergeboorte.

Geboortebloem van februari: Viooltje

Met diepe tinten die de naderende lente aankondigen, staat het viooltje voor trouwe liefde, oprechtheid en loyaliteit. De paarse bloem is ook een teken van bescheidenheid.

Geboortebloem van maart: Narcis

Als de lente start, symboliseert de stralende narcis een fris nieuw begin, standvastigheid en een sprankje geluk. Het is ook een bloem van voorspoed en hernieuwde hoop.

Geboortebloem van april: Zoete erwt

De zoete erwt is een Siciliaanse bloem en staat voor genot en straalt dankbaarheid uit.

Geboortebloem van mei: Lelietje-van-dalen

Het lelietje-van-dalen, met zijn tere klokjes, spreekt van pure romantiek en de vreugde van kleine momenten. Het staat voor zuiverheid en bescheidenheid.

Geboortebloem van juni: Roos 🌹

De roos is het teken van liefde. Met kenmerken als passie, puurheid en dankbaarheid is de roos het meest bekende teken van romantiek.

Geboortebloem van juli: Delphinium

Met levendige tinten die de zomerlucht nabootsen, staat de delphinium voor onvervalst geluk. Het is een bloem die de essentie van hartstochtelijke liefde vastlegt.

Geboortebloem van augustus: Klaproos

De klaproos, met zijn opvallende rode schaduw, is een symbool van sympathie en voorspoed. De rode bloem symboliseert daarnaast ook betovering.

Geboortebloem van september: Pioenroos

De pioenroos, met zijn kronkelende wijnstokken, staat voor genegenheid en diepgaande connecties. De korte levensduur van de bloem is het symbool van onbeantwoorde liefde en geduld.

Geboortebloem van oktober: Goudsbloem 🌼

Met de levendige oranje bloesem kondigt de goudsbloem de rijke tinten van de herfst aan. Het staat voor toewijding, loyaliteit en de schoonheid van doorzettingsvermogen.

Geboortebloem van november: Chrysant

Als de dagen korter worden, schijnt de chrysant helder als het symbool van vriendschap en liefdevolle genegenheid.

Geboortebloem van december: Hulst

De hulst, met zijn stevige groene bladeren en heldere bessen, vertegenwoordigt het eeuwige optimisme van het seizoen. Het is een viering van vreugde, geluk en de vredige afsluiting van het jaar.

Shop jouw geboortebloem sieraad

Heb je jouw geboortebloem ontdekt en wil je een sieraad kopen van jouw geboortemaand? Klik hierboven op het sieraad dat je graag wilt hebben en shop verder in de webshop van het Nederlandse sieradenmerk.

Beeld: Uniekje