De meest bijzondere duurzame sieraden uit eigen land

Circulaire sieraden uit oude telefoons

Bijna iedereen op deze aarde heeft een mobiele telefoon. Het probleem is dat veel mensen niet weten dat hier waardevolle grondstoffen in zitten zoals goud en zilver. Daarom liggen er alleen al in Nederland miljoenen telefoons gewoon te verstoffen in lades. En gooien we elk jaar voor 27 miljoen euro aan goud in de prullenbak. Dat is hartstikke zonde vindt NoWa (No-Waste).

Met de sieraden van dit prachtige duurzame merk hoopt founder Josette de Vroeg dat we met zijn allen meer gaan recyclen.

Echte diamanten gemijnd in een laboratorium

De diamanten sieraden van Aurore worden gecreëerd in, jawel, een laboratorium. Echte diamanten dus met exact dezelfde kwaliteit en eigenschappen als diamanten die uit mijnen komen. Deze nieuwe werkwijze zorgt ervoor dat er niet wordt bijgedragen aan de uitputting van natuurlijke bronnen en mogelijke ethische misstanden in de diamantmijnen. Superduurzaam dus! Dankzij het gebruik van lab grown diamanten in combinatie met 18 karaats gerecycled goud zijn de sieraden ook voordeliger vergeleken met sieraden met een natuurlijke diamant. Het kan zelfs tot wel 60% in prijs verschillen. 💎

Sieraden gemaakt met borstvoeding of een haarlok

Een met de hand gemaakte ring of hanger om jouw borstvoeding avontuur te vereeuwigen, wat mooi dat het bestaat! Studio Ferde maakt moedermelk én haarlokringen, speciaal voor jou. Op de website kun je heel gemakkelijk de ring of hanger naar keuze bestellen waarna de goudsmid persoonlijk contact opneemt voor de instructies om het melk of de haarlok op te sturen. Na drie weken heb je jouw gepersonaliseerde sieraad om je hand of hals. Voor altijd bij je. Prachtig toch?

Betalen met je sieraad

Laat je portemonnee en zelfs telefoon maar in je tas, want je hoeft tegenwoordig alleen maar je pols voor de betaalautomaat te houden en peep, je hebt betaald! Ken je deze prachtige wearables van Adornpay al? Deze handgemaakte, leren armband is afgewerkt met een sluiting van gerecycled sterling zilver en kost € 149,95. Wil je liever voor een sleutelhanger gaan? Voor € 34,95 hangt er al een aan je sleutelbos.

Sieraden gemaakt met graffiti

‘Waste is food for creativity’ en dat zie je terug in de collectie van The Upcycle. Een Nederlands merk dat veel meer maakt dan sieraden, zoals riemen van fietsbanden, notebooks van oude boeken en kaarsen van, precies, oude kaarsen. Van fietskettingen worden armbanden gemaakt en van een stuk muur in de Prinses Irene tunnel in Delft deze prachtige graffiti sieraden. Voor welke ga jij?

Gemaakt in Bali, gewoon in het huis/de werkplaats van ambachtslieden

De producten van Flawed worden met de hand en van gerecyclede materialen gemaakt. Wat het extra bijzonder maakt is dat alle producten ethisch worden geproduceerd door ambachtslieden in Bali, in hun eigen huis of werkplaats. De ambachtslieden kunnen zo genieten van hun eigen omgeving en spelende kinderen in de tuin. Prachtig toch?