Een bedelarmband; iets voor jou?

Bedelarmbanden en bedels zijn al jaren populair en blijven een gewild accessoire. Bedels zijn kleine sieraden die aan een armband worden bevestigd en vaak een persoonlijke betekenis hebben. In deze blog gaan we dieper in op bedelarmbanden en bedels, hun geschiedenis en laten we je weten waar je bedelarmbanden en bedels kunt kopen.

Geschiedenis van bedelarmbanden en bedels

Bedelarmbanden zijn al meer dan 100 jaar een populair accessoire. In de Victoriaanse tijd werden bedels vaak gedragen aan een ketting of armband als een soort amulet of talisman om geluk en bescherming te brengen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden bedelarmbanden vaak gegeven aan vrouwen die wachtten op hun mannen die in de oorlog vochten.

In de jaren ’50 en ’60 werden bedelarmbanden een modeaccessoire. Vrouwen droegen armbanden vol met bedels om hun persoonlijkheid en interesses te tonen. In de jaren ’90 werden bedelarmbanden opnieuw populair dankzij het Deense sieradenmerk Pandora. Het merk introduceerde bedels die aan een armband konden worden bevestigd en lanceerde een hele nieuwe trend in de sieradenindustrie.

Veelgestelde vragen over bedelarmbanden en bedels

Welke materialen worden gebruikt voor bedelarmbanden en bedels?

Bedelarmbanden en bedels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals zilver, goud, rosé goud, staal en leer. Bedels kunnen ook versierd zijn met edelstenen, kristallen en emaille.

Hoe kies ik de juiste bedels voor mijn armband?

Het kiezen van bedels voor je armband hangt af van jouw persoonlijke stijl en interesses. Kies bedels die jouw persoonlijkheid weergeven en wissel statement bedels af met minimalistische zodat je een leuke mix aan bedels om je arm hebt hangen. Wil je de armband cadeau geven? Kies dan bijvoorbeeld voor een of twee bedels waarvan je zeker weet dat de ander ze mooi vindt en laat de andere bedels door degene die het cadeau ontvangt zelf uitkiezen.

Hoe bevestig ik bedels aan mijn armband?

Bedels kunnen op verschillende manieren aan een armband worden bevestigd. Sommige armbanden hebben karabijnsluitingen waar bedels aan kunnen worden bevestigd, terwijl andere armbanden schroefsystemen hebben waar bedels op kunnen worden gedraaid. In de webshop van het merk vind je alle informatie over jouw bedel. Heb je toch nog vragen? Stuur ze via de chat dan een bericht of een mailtje om zeker te zijn van je gewenste sluiting.

Hoe onderhoud ik mijn bedelarmband?

Bedelarmbanden moeten regelmatig worden gereinigd om hun glans te behouden. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om de armband en bedels schoon te maken. Bewaar de armband en bedels in een sieradendoosje om ze te beschermen tegen beschadiging en krassen.

Is een bedelarmband geschikt voor kinderen?

Zeker! Vindt jouw dochter het leuk om net als mama sieraden te dragen of ben je op zoek naar en leuk cadeau voor bijvoorbeeld je nichtje? Van een bedelarmband zal ze vast blij worden! Door de verschillende soorten bedels kan ze steeds weer haar armband veranderen. Voor kinderen onder de twee jaar raden we het af om een bedelarmband te dragen en je mag natuurlijk zelf beslissen welke armband het wordt en wanneer ze de armband om doet.

Nederlandse sieradenmerken met bedelarmbanden en bedels

Bij verschillende Nederlandse sieradenmerken kun je de meest prachtige bedelarmbanden en bedels kopen. We hebben enkele bedelarmbanden hierboven uitgelicht. Staat jouw favoriete bedelarmband er niet tussen? Klik dan op het sieraad dat je het meeste aanspreekt en bekijk nog meer bedelarmbanden in de webshop van het merk.

Voor welke bedelarmband en bedels ga jij? Laat je ons je nieuwe sieraad zien door ons te taggen op Instagram met @srdn.nl als je met je bedelarmband shined op je socials? Vinden we leuk!